Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Ronald Koeman, kalbindeki sorun nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Koeman’ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Futbol efsanesi Ronald Koeman hastaneye kaldırıldı

Hollanda Milli Takımı'nın teknik direktörü ve futbolun iz bırakan isimlerinden Ronald Koeman, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Hollanda'nın De Telegraaf gazetesinde çıkan haberde, 57 yaşındaki teknik adamın kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldığı duyuruldu.

Eski milli oyuncunun durumunun şu anda iyi olduğu aktarıldı.

Kariyerinde Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, Valencia, AZ Alkmaar, Feyenoord, Southampton ve Everton'ı çalıştıran Hollandalı teknik adam, 1998 FIFA Dünya Kupası'nda dördüncü olan Hollanda Milli Takımı'nın teknik direktörü Guus Hiddink'in yardımcılığını yapmıştı.

BARCELONA’DA YILDIZLAŞTI

Futbolculuk kariyerinde Groningen, Ajax, PSV, Barcelona ve Feyenoord takımlarında oynayan Koeman, Hollanda Milli Takımı ile 1988 Avrupa Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşmıştı.

Defansın merkezinde oynayan Koeman, attığı sert frikiklerle hafızalara kazınmıştı. Libero pozisyonunda görev almasına rağmen %0.38'lik gol ortalaması ile oynamıştı.

Hollandalı futbolcu, forma giydiği dönemde Barcelona’nın en önemli oyuncuları arasındaydı. Koeman, Katalan ekibiyle dört kez lig şampiyonluğu yaşamıştı.

Koeman, İspanya'da 6 sezonun ardından, 1995-1997 yıllarında Feyenoord'da forma giymiş ve bu takımda 34 yaşındayken aktif futbol yaşantısına son vermişti.