Fenerbahçe transfer sezonuna futbolcu transferiyle değil futbolcu satışıyla damga vurdu. Genç yıldızı Arda Güler’i Real Madrid’e veren sarı lacivertlilerin bu sezon futbolcu satışından beklentisi 60 milyon avro.

Futbolcu satışında Kanarya zirvede
Fotoğraf: AA

Spor Servisi

Fenerbahçe geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da futbolcu satışlarıyla hatırı sayılır bir gelir elde ediyor. Arda Güler’in dünya devi Real Madrid’e transferiyle başlayan bu yılki transfer sezonundaki hareketliliğin devam etmesi bekleniyor.

20 milyon euro bonservis, 10 milyon euro ekstra bonus ve sonraki satıştan yüzde 20’lik payla tarihi bir transfere imza atan Fenerbahçe’nin satış listesinde yaklaşık 10 futbolcu daha var.

Fenerbahçe yönetimi bu transfer sezonunda yeni satışlarla 100 milyon Euro gelir elde etmeyi hedefliyor.

Sözleşmeleri devam eden Osayi Samuel, Crespo, Nazım Sangare, Attila Szalai, Rossi, Joao Pedro ve Serdar Dursun'un yanı sıra kiralık olarak başka takımlarda forma giyen Bruma, Berisha ve Samatta'ya gelen tekliflerin değerlendirmeleri devam ediyor.

Szalai'ye pek çok Avrupa ekibinden teklifler olduğu, Berisha'nın Augsburg'a, Bruma'nın Porto'ya ve Pedro'nun Torino'ya yakın olduğu biliniyor. Samatta için Genk'le Rossi için de birden fazla Güney Amerika ekibiyle görüşülüyor.

ŞİMDİLİK 30 MİLYON EURO

Fenerbahçe bu yıl bugüne kadar Bruma’nın Braga’ya 6.5 milyon euroya gidişi, Berisha’nın Augsburg’a 4.5 milyon euroya satılması ve en nihayetinde Arda Güler’in Real Madrid’e rekor satışıyla 30 milyon euroyu geçen bir kazanç elde etti.