Hükümet, son günlerde yapılan operasyonlarla ilgili HDP’yi dışarıda bırakarak CHP ve MHP’yi bilgilendirdi. Heyette, Suriye ile savaş planı yaptığı ortaya çıkan isimler yer aldı

‘Füzeci’ heyet bilgisi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi arayarak son günlerde yürütülen operasyonlarla ilgili bilgi vermesinin ardından dün Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün başkanlığında dışişleri, istihbarat ve askeri yetkililerden oluşan bir heyet Bahçeli ve Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirdi. Heyette, gizli bir toplantıda Suriye ile savaş çıkarma planlarını yaptığı ortaya çıkan isimler de yer aldı.


KABİNE'YE SUNUM
Heyet, CHP ve MHP’ye yapılacak ziyaret öncesinde Bakanlar Kurulu toplantısına katıldı ve Kabine üyelerine son gelişmelerle ilgili sunum yaptı. Bakanlar Kurulu toplantısından ayrıldıktan sonra heyet ilk ziyaretini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptı. 2 saat süren toplantıda Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç ve Murat Özçelik ile Danışman Recep Cengiz eşlik etti. CHP’nin ardından MHP’ye yapılan ziyarette ise Devlet Bahçeli’ye MHP Genel Sekreteri Büyükataman, MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ile Tuğrul Türkeş, MHP TBMM Grup Başkanvekili Oktay Vural ve MHP MYK üyesi Ümit Özdağ eşlik etti. Meclis’te 80 milletvekili olan HDP’ye ise bilgilendirme yapılmadı.

DİKAT ÇEKİCİ İSİMLER
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül başkanlığındaki 5 kişilik heyette, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz’in yanı sıra Suriye ile savaş çıkarma planlarının konuşulduğu Dışişleri Bakanlığı’ndaki toplantıda bulunan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler yer aldı.
Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan gizli toplantıya ait ses kaydı 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimler öncesi internete düşmüştü. O dönem Dışişleri bakanlığı görevinde bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı toplantıda Suriye ile savaş çıkarma planlarının konuşulduğu iddia edilmişti. Toplantıda, Hakan Fidan’a ait olduğu iddia edilen ses, “Gerekirse Suriye’ye dört adam gönderirim. Türkiye’ye 8 füze attırıp savaş gerekçesi üretirim” ifadelerini kullanmıştı.