Galata Fotoğrafhanesi yeni döneme dayanışmayla başlıyor. Fotoğrafhane, atölye çalışmaları dışında başka buluşma alanları oluşturmak ve çalışmalarını kesintisiz sürdürebilmek için ekonomik kaynaklar oluşturmak amacıyla yarın akşam dayanışma gecesi düzenliyor

Galata Fotoğrafhanesi yeni döneme dayanışmayla giriyor

HABER MERKEZİ

Galata Fotoğrafhanesi sadece fotoğraf bilgisinin değil, yaşamın birçok parçasının paylaşıldığı ve düşüncelerin tartışılıp yeniden üretildiği alternatif fotoğrafçılık eğitimi veriyor, Fotoğraf Kulübü üyeleriyle beraber sosyal projelere imza atıyor. Galata Fotoğrafhanesi başlangıç ve ileri düzey fotoğraf atölyelerinin yanı sıra 'Toplumsal Cinsiyet Ve Fotoğraf', 'Edebi Metinlerden Görsel Anlatılara' gibi farklı atölyeler yürütüyor.

Fotoğrafı bir iletişim aracı olarak ele aldıklarını dile getiren Galata Fotoğrafhanesi kurucularından Yücel Tunca, "Bu nedenle çektiğimiz fotoğrafların hayata dokunduğunu, hayata etki ettiğini, değiştirme ihtimalini barındırdığını düşünüyoruz. Bu açıdan yaklaştığımızda özellikle belgesel fotoğrafın toplumsal olanla ilişkisi bizi yakından ilgilendiriyor. Hayatın bütün alanlarına dair anlatıları bir öykücü yaklaşımı ile ele almayı, özellikle sorunları bir kez de fotoğraf aracılığı ile tartışmaya açmayı önemsiyor ve bunu uygulamaya çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Her şeyin karanlığa gömüldüğü bu dönemde sizlerle paylaşmak istiyoruz"

Galata Fotoğrafhanesi'nin yeni döneminde bazı tedbirler aldıklarını belirten Tunca, "İlk tedbir olarak mekanımızı değiştirip küçülttük. Fotoğraf atölyelerinin yanı sıra farklı disiplinlerle fotoğraf arasında köprüler kurmaya başladık. Toplumsal cinsiyet ve fotoğraf ilişkisini özellikle kadın kimliği üzerinden ele alan oldukça etkili bir dizi atölye çalışması yürütülüyor bir süredir. Edebiyat ile fotoğraf arasındaki etkileşimi ortaya koyan, üretimi teşvik eden bir atölye çalışması da başlamak üzere. Buna benzer çalışmaların sayısını artırmak isteğindeyiz. Her şeyin karanlığa gömüldüğü ya da karanlıkların içinden doğduğu bu dönemi biraz daha biriktirme, biraz daha içsel gelişime, biraz daha dar alanda nitelikli paylaşımlara ayırmak istiyoruz" dedi.

Kırmızı Tazı'da dayanışma konseri

Atölye çalışmalarının dışında da başka buluşma alanları oluşturmaya ve çalışmalar için ekonomik kaynaklar yaratmaya çalışan Galata Fotoğrafhanesi, Cumartesi akşamı Galatasaray'daki Kırmızı Tazı adlı mekanda dayanışma gecesi düzenliyor. Dayanışma gecesinde Aslı Köse ve Murat Meriç dj olarak sahne alırken, Koma Tarlabaşı neşeli müzikleriyle katılımcılara güzel saatler yaşatacak.