Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Eşref Hamamcıoğlu, "Sportif direktörümüz daha önce başarılar kazanmış Cenk Ergün olacak. Onun şemsiyesi altında başarılı olanlar devam edecek" açıklamasını yaptı.

Galatasaray Başkan Adayı Hamamcıoğlu, sportif direktör için isim verdi

Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Eşref Hamamcıoğlu, sportif direktörün Cenk Ergün olacağını bildirdi. Fatih Terim'in gönderiliş şekli ve zamanlamasını yanlış bulduğunu belirten Hamamcıoğlu, başarılı şekilde sezon sonunu getirmesinin ve galibiyetlere verilen primden maksimum düzeyde faydalanmasının önemine dikkat çekti.

Kulübün 30 Nisan'da gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurulunda Metin Öztürk ile yarışacak eski Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, açıklamalarda bulundu.

AA'ya konuşan Hamamcıoğlu, Galatasaray'ın önemli bir dönemeçte olduğunu dile getirerek, "Öncelikler ve içinde bulunduğumuz durumun ciddiyeti, bu seçimleri, 'Teknik direktör kim olacak, diziliş nasıl olacak?' düzeyine indirgememesi lazım. Futbol, amiral gemisi. Futbol şubemiz bu sezon başarısız bir sezon geçirdi. Başarının olduğu yerde başarısızlık da oluyor. Sportif direktörümüz daha önce başarılar kazanmış Cenk Ergün olacak. Onun şemsiyesi altında başarılı olanlar devam edecek. Başarılı olan, Galatasaray'ın DNA'sına uygun çalışan herkesle kucaklaşmaya hazırız" değerlendirmesinde bulundu.

Futbolda yeniden bir yapılanma olacağını aktaran Hamamcıoğlu, "Yeni çıkmakta olan Spor Yasası, TFF'nin harcama kısıtlamaları, Bankalar Birliği ile imzalanmış olan sözleşme zaten size bir çerçeve çiziyor. Bunun dışında bir şey yapmanız mümkün değil. Galatasaray her zaman tüm branşlarda kendi imkanlarını en iyi şekilde kullanarak yine yarışmacı olmaya devam edecektir. Tüm dünyada olduğu gibi Galatasaray'da da futbol şubesinin bir maliyet merkezi olmaktan ziyade bir gelir merkezi haline dönüşmesi şart. Bunun temellerini atmak için geliyoruz" şeklinde görüş belirtti.

Hamamcıoğlu, teknik direktör Domenec Torrent'in başarılı şekilde sezon sonunu getirmesinin ve galibiyetlere verilen primden maksimum düzeyde faydalanmasının önemine dikkat çekti.

Sarı-kırmızılı kulübün başkan adayı Hamamcıoğlu, Fatih Terim'in gönderiliş şekli ve zamanlamasını yanlış bulduğunu da ifade etti.

Olağanüstü seçimli genel kurulun tarihini eleştiren Hamamcıoğlu, "Alınan tarih tam bayram arifesinde, insanların tatil planlarını belki de çok önceden yaptıkları bir tarih. Fakat şimdi Galatasaray'da sorumluluk alma zamanı. Ben ve arkadaşlarım sorumluluğu alıyoruz, bütün delegelerin de sorumluluğu var. Sandığa gelmelerini, vicdanlarına göre oy kullanmalarını rica ediyorum" diye konuştu.