Galatasaray Başkanı Burak Elmas, pazartesi günü seçimin 4- 11 Haziran tarihlerinde olması için karar alacaklarını duyurdu.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas seçim tarihini açıkladı

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, "Pazartesi günü seçimin 4- 11 Haziran tarihlerinde olması için karar alacağız" açıklamasını yaptı.

"26 Mart'ta gerçekleşen olağan genel kurul sonrasında ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım, geçmişteki örneklerin haricinde Galatasaray'ın önünü açmak ve seçim yapmak üzere üzerimize düşen her şeyi yaptık" diyen Elmas, "Bunu Galatasaray içi siyaset için kullanmak isteyenlere, üstüne basa basa tekrar söylüyorum: Bu seçim olacak. Anlamayanlar için tekrar söylüyorum. Bu seçim olacak. En erken tarihe seçim kararı aldık. Bütün savunmaları adaylarla beraber yaptık. Bu süreçte bir kez dahi bu seçim olmayacak diye bir şey ağzımdan çıkmadı. Her seferinde bu seçimin yapılacağını ve gereğinin yapılacağını söyledik" ifadelerini kullandı.

Elmas, şöyle devam etti: "21-28 Mart tarihinin yürürlüğe girmesi için en geç salı günü kararın verilmesi gerekecek. Yönetim Kurulu'nun yeni öğrendiği bir bilgi olduğu için en azından istişare için izin istedik. Tüm yönetim kurulu üyelerin imzasıyla ilgili mahkemeye başvurduk ve kararın kaldırılmasını istedik. Burada seçim yapılacak fakat tarihiyle ilgili bir çok şeyi onaylatmamız gerekiyordu. Galatasaray başkanı ve yönetim kurulunun kısa bir zaman istemesi normaldir. Gerekli izinlerin alınması için bir çok detay var."

Seçim tarihi hakkında bilgi veren Elmas, "Önümüzde 2 tarih bulunuyor. Bir 21-28 Mayıs. Diğeri de üyelerin topladığı ve benim de destek verdiğim 4-11 Haziran. Bu iki tarih arasında karar vermemiz gerekiyordu. Biz 4-11 Haziran için karar alacağız. Yürürlüğe de sokacağız. Galatasaray'da seçim olacak. Başkalarının da yaptığı gibi ben ve arkadaşlarım bu koltuklarda oturmayacağız" diye konuştu.