Galatasaray, Ümraniyespor maçıyla bu sezonki galibiyet serisini 14’e çıkardı ve tarihindeki en uzun galibiyet serisi rekorunu kırdı.

Galatasaray kazandı, en uzun galibiyet rekorunu kırdı!
Fotoğraf: DHA

Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında Galatasaray sahasında karşı karşıya geldiği Ümraniyespor’u 3-2 mağlup etti.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 32'nci dakikada Abdülkerim Bardakcı, 60'ıncı dakikada penaltı ve 83'üncü dakikada Icardi atarken, Ümraniyespor'un golleri 11'inci dakikada Umut Nayir ve 39'uncu dakikada Oğuz Gürbulak'tan geldi.

Bu sonucun ardından Galatasaray 51 puanla liderliğini sürdürürken, Ümraniyespor ise 14 puanla ligde son sırada kaldı.

GALİBİYET REKORU KIRDI!

Ümraniyespor'u yenerek son 14 maçını kazanan Galatasaray, resmi müsabakalarda en uzun süreli galibiyet rekorunu kırdı.

Sarı-kırmızılı takım, ligdeki son 11 maçında VavaCars Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Medipol Başakşehir, İstanbulspor, Demir Grup Sivasspor, MKE Ankaragücü, Fenerbahçe, Atakaş Hatayspor, Fraport TAV Antalyaspor, Bitexen Giresunspor ve HangiKredi Ümranriyespor'u yendi.

Galatasaray, bu süreçte çeyrek finale yükseldiği Türkiye Kupası'nda ise son 3 maçında Yeşilyurt D.Ç Ofspor, Ankara Keçiörengücü ve Corendon Alanyaspor'a üstünlük sağladı.

Sarı-kırmızılı takım, böylece Süper Lig'in profesyonel olarak oynanmaya başladığı 1959 sezonundan itibaren resmi maçlardaki en uzun süreli galibiyet serisine ulaştı.

Galatasaray, daha önce 1987-1988 sezonunun son bölümü ile 1988-1989 sezonunun ilk haftalarında 13 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı.

Sarı-kırmızılı ekip, aynı zamanda resmi maçlarda bir sezon içerisinde elde ettiği galibiyet serisi rekorunu da geliştirdi.

OKAN BURUK, MUSTAFA DENİZLİ'Yİ GEÇTİ!

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Ümraniyespor karşısında alınan galibiyetle sarı-kırmızılı takımın tarihine geçti.

Buruk, resmi maçlarda Galatasaray'ın başında en uzun süreli galibiyet serisinin sahibi olan Mustafa Denizli'yi geride bıraktı.

Sarı-kırmızılı takım, resmi maçlarda 1987-1988 sezonunun son bölümü ile 1988-1989 sezonunun ilk haftalarında elde ettiği 13 galibiyetlik seriye, Denizli yönetiminde ulaşmıştı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig tarihinde bir sezonda en uzun galibiyet serisine sahip yerli teknik direktörler Şenol Güneş ve Ziya Doğan'ın 11 maçlık rekoruna ortak oldu.

Şenol Güneş 1995-1996 sezonunda, Ziya Doğan da 2003-2004 sezonunda Trabzonspor'un başında 11 maçlık galibiyet serisi görmüştü.

ICARDİ'NİN 8. GOLÜ

Karşılaşmada Galatasaray'ın son iki golünü atan Mauro Icardi, Süper Lig'deki 11. maçında 8. kez ağları havalandırdı.

Arjantinli yıldız futbolcu, ligde daha önce Beşiktaş maçında 2, Corendon Alanyaspor, Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ve Fraport TAV Antalyaspor müsabakalarında da birer kez topu filelerle buluşturmuştu.

Müsabakada Galatasaray'ın ilk golünü atan Abdülkerim Bardakçı da bu sezon ligde ikinci kez skor üretti.

MUSLERA'DAN KRİTİK KURTARIŞLAR

Galatasaray kalecisi Fernando Muslera, maçın ilk yarısında yaptığı etkili kurtarışlarla takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

Uruguaylı kaleci, Ümraniyespor'un 7, 15 ve 36. dakikalarda geliştirdiği tehlikeli ataklarda kalesini başarılı bir şekilde koruyarak gole izin vermedi.

(AA)