Diyarbakır'da bulunan sanatçılar ve yazarlar İstanbul’da sanat galerilerine yapılan saldırıyı kınadı.

Diyarbakır’da bulunan sanatçılar ve yazarlar İstanbul’da sanat galerilerine yapılan saldırıyı kınadı. Sanatın düşmanlar yaratmak için çabalamadığını belirten yazarlar, sanatın toplumsal barışı tesis etmek için uğraştığının altını çizdi.
Diyarbakır Sanat Merkezi’nde (DSM) bir araya gelen sanatçılar ve yazarlar adına konuşan Şener Özmen, bu saldırının sadece birkaç mahallelinin tepkisi değil, organize, önceden düşünülüp, planlanmış bir saldırı olarak gerçekleştirildiğini belirtti. Özmen, saldırının çağdaş-barışçıl düşünce ve özgürlükçü sanat politikalarına dönük sistemli yürütüldüğünü söyledi. Bu tür saldırılara karşı herkesi duyarlı olmaya çağıran Özmen, şöyle konuştu: “Sanat toplumsal barışı tesis etmek için uğraşır. Sanat, çoğulculuğu, teksesliliğe karşı çoksesliliği, üzerinde Demokles’in kılıcının olmadığı bir demokrasi anlayışını geliştirmek için çaba sarf etmiştir, bu tarih boyunca da böyle olmuştur.
Toplantıya katılan PEN Diyarbakır Temsilcisi Şeyhmus Diken ise saldırılara karşı tepki gösterilmemesi halinde, bu tür saldırıların devam edeceğine dikkat çekerek, herkesi saldırılara karşı tepki gösteremeye çağırdı.