Adana Valisi olarak görev yaparken bir protestocuya “Getirin o gavatı bana” diye hakaret eden Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un sözlerini köşe yazısına konu yapan gazeteci Hakan Gülseven "Vali Çoş'a hakaret etmek" ten suçlu bulundu

'Gavat'a takipsizlik, yazıya ceza!

Adana Valisi olarak görev yaparken bir protestocuya “Getirin o gavatı bana” diye hakaret eden Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un sözlerini köşe yazısına konu yapan gazeteci Hakan Gülseven "Vali Çoş'a hakaret etmek" ten suçlu bulundu. Mahkeme 11 ay 20 gün hapis cezasına hükmetti, cezayı da paraya çevirdi. Mahkeme sanık Gülseven'in 7 bin TL adli para cezası ödemesine hükmetti. Vali Hüseyin Avni Coş'un 10 Kasım 2013 töreninde AKP aleyhine protestolar sırasında protestocularında birine 'gavat' diyerek hakaret etmesi ile ilgili soruşturmada takipsizlik kararı verilmişti. Vali Coş kendini 'kavas' dediğini öne sürerek savunmuştu.

'Kavas' diye bilinmeyen bir kelime ortaya atan Coş bu kelimenin anlamının ise “Yürüyen, hizmet eden, gezinen adam” olduğunu iddia etmişti. Coş, daha sonra 'gavat' ifadesini kullandığını “Görüntüleri izledim, kavas dememişim, gavat demişim” diyerek kabul etmişti.