'Gavatçı Vali'nin annesinden tek kişilik çevre eylemi: Ağaçları kesmeyin!

Isparta’nın Eğirdir İlçesi’nde ağaçların sökülerek başka yere taşınmasına 'İstanbul'da ağaçlar söküldü, Türkiye ayağa kalktı' diye tepki gösteren Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un annesi Feride Coş, dün iş makinelerinin arasına daldı. Hüseyin Avni Coş, Adana'da hükümet aleyhine protestolar sırasında protestoculardan birine 'gavat' demesiyle tanınıyordu.

Hürriyet'te yer alan habere göre Eğirdir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Yeni Mahalle’de göl kenarındaki ağaçların başka bir yere nakletmek amacıyla sökümüne başladı. Bu esnada mahalle sakinlerinden Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un annesi Feride Coş, iş makinalarının arasına dalarak duruma tepki gösterdi.

ANNE COŞ: BURDAKİ AĞAÇ KATLİAMINI KİMSE GÖRMÜYOR
Feride Coş, "İstanbul’da ağaçlar söküldü, Türkiye ayağa kaldırıldı. Şimdi bu ağaç katliamını kimse görmüyor. Çevre kirliliğinin önlenmesi için mücadele ediyoruz" dedi. Mahkeme kararı çıkmadan ağaçların sökülmemesi gerektiğini belirten Coş, "Bunu sökenler de suçludur. O belediye reisi gelsin, konuşsun. Biz burada yapılacak imar tadilatına karşıyız. Bu mahalle kurulalı 55 yıl oldu. Şahsi menfaatleri için ağaçlar kaldırılıyor" diye konuştu.

BELEDİYE: AĞAÇLARIN YERİNİ DEĞİŞTİRİYORUZ
Feride Coş, tepkisinin ardından olay yerinden ayrılırken, belediye ekipleri ağaç sökme işlemine devam etti. Eğirdir Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Ağaçların kesilip, katledildiği yönündeki iddialar tamamen asılsızdır. Bu tür ağaçların yer değiştirme işlemleri her belediyede olduğu gibi ilçemizde de rutin olarak yapılmaktadır" denildi.

(Fotoğraflar: Hürriyet)