CHP'den ayrılarak Memleket Partisi'nin kurucuları arasına giren ve geçen yılın haziran ayında Memleket Partisi'nden de istifa eden Gaye Usluer, CHP'ye geri döndü.

Gaye Usluer, CHP'ye geri döndü

CHP’den 25-26. Dönem Eskişehir Milletvekilliği yapan ve CHP PM üyesiyken, Memleket Partisi’ne geçen, 2022 yılında oradan da istifa eden Prof. Dr. Gaye Usluer, CHP’ye geri döndü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Usluer bu ziyareti soran gazetecilere “Yuvaya dönüş” yorumunu yaptı.

2007 yılında çalıştığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde Rektör adayı olan ve en çok oyu almasına rağmen Cumhurbaşkanı tarafından rektörlüğe atanmayan Usluer, CHP'den 25 ve 26. Dönem Eskişehir Milletvekilliği yapmıştı.

2010 yılında siyasete atılan ve 2012 yılından 2021 yılına kadar CHP PM üyesi olan Prof. Dr. Gaye Usluer, 2021 yılının mayıs ayında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla partisinden istifasını açıklamıştı.

4 dönem de CHP Parti Meclisi Üyesi olan Gaye Usluer, CHP'den istifa ettikten sonra Muharrem İnce tarafından kurulan Memleket Partisi'ne geçmişti.

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü görevlerini üstlenen Usluer, 2022 yılının haziran ayında yaptığı açıklamada, “İstemeyeceğim sürece, isteyerek ya da istemeyerek olumsuz katkıda bulunuyor olmak en büyük endişem” diyerek Memleket Partisi’nden istifa etmişti.