‘Terörle mücadelede görev almış kişiyi hedef göstermek’ suçlamasıyla yargılanan gazeteci Alican Uludağ, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gazeteci Alican Uludağ’a 10 ay hapis: Mahkeme niyet okuması yaptı

Gazeteci Alican Uludağ, dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ı hedef gösterdiği iddiasıyla yargılandığı davada hâkim karşısına çıktı. Diken’in haberine göre Ankara adliyesindeki 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren davanın ikinci duruşması görüldü. Mahkeme, Uludağ’a 10 ay hapis cezası vererek, hakkındaki yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı, ceza ertelendi.

Uludağ hakkında geçen yılki Twitter paylaşımı nedeniyle ‘terörle mücadelede görev almış kişiyi hedef göstermek’ suçlamasıyla bir yıldan üç yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

AKSİ DELİL YOKTU

Hakkında verilen cezayı BirGün’e değerlendiren Uludağ, yaptığı paylaşımda herhangi bir hedef gösterme suçunun olmadığına dikkat çekti. Bir başsavcının yürütme organının başıyla samimi pozlar vermesi üzerinden eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutukluğunu eleştirdiğini söyleyen Uludağ, “Bu eleştirinin devamında da ‘Siyasi muhalifler böyle içeri atılıyor’ demiştim. Ancak mahkeme burada hedef gösterme suçu olmamasına rağmen niyet okuyarak dosyada aksi delil olmamasına rağmen hapis cezası verdi” dedi.

SİYASALLAŞAN YARGI

Mahkeme heyetinin cezayı verirken de bu karara inandığını düşünmediğini vurgulayan Uludağ, şunları dile getirdi: “Onlar da oluşan korku ikliminden doğal olarak etkilendiler. Benim burada savunduğum değer yargının tarafsız ve bağımsız olması ve böyle gözükmesi gerektiğiydi. Biraz da gerçeği dile getirdiğimiz için maalesef siyasallaşan yargı buna karşı ceza sopasını göstermeyi tercih etti. Elbette ki bu olay da tarihe geçecek. Kim haklı kim haksız bunu ileride hep birlikte göreceğiz. Cezaya itiraz edeceğiz.”