Gazeteci Erbil Tuşalp’e veda günü

Haber Merkezi

Bir süredir tedavi gördüğü İzmir Başkent Hastanesi’nde 5 Eylül’de KOAH hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden BirGün’ün eski yazarlarından duayen Gazeteci ve Yazar Erbil Tuşalp, bugün son yolculuğuna uğurlanacak. 75 yaşında hayata gözlerini yuman Tuşalp’e bugün saat 15.00’te İzmir Karşıyaka Doğançay Mezarlığı’nda veda edilecek.

BIRAKTIĞI İZ…

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, ülke basınında önemli bir yere sahip olan ve arkasında karanlıkta kalan pek çok olayın aydınlatılmasında yardımcı olacak eserler bırakan Tuşalp’e ilişkin bir yazı kaleme aldı. Bildirici, T24’te yayımlanan yazısında Tuşalp’i şöyle anlattı: “Kuşkusuz bende bıraktığı iz, gazetecilik meslek etiği ile sınırlı değil. Hedefe varana kadar durmayan, inandığını gerçekleştirmek için bıkmadan çalışan, günü kurtarmak yerine tutarlılığa önem veren, çizgisini bozmadan yürümeyi yaşam felsefesi haline getiren ve bu niteliklerinden ötürü iyi bir gazeteciydi.”

Çok sayıda gazetecinin Tuşalp’e ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımlarından bir kaçı ise şu şekilde:

■ Çiğdem Toker: Duruşuyla öğretenlerdendi. Hiç eğilip bükülmedi. Gazetecilik mesleğinde, “abi” diye hitap ettiğim nadir kişilerdendi.
■ Türey Köse: Ah sevgili Erbil Abi! 12 Eylül darbesinin işkencesini belgeleyen değerli gazeteci. Mesleğimizin yüz akı. Yıldızlar yoldaşı olsun.
■ Mustafa Sönmez: Çetinden daha çetin cevizdi. Erdoğan’ı AİHM’e götürdü ve para cezasına mahkum ettirdi. O karar ile her duruşmamızda Erbil’in adını anarız. Basın emekçilerine önder bir isim oldu. Kimlere emeği geçmedi ki ! Bir kuşağın idolüydü. Unutulmayacaktır.