MİT mensubunun cenazesine ilişkin haberi nedeniyle dün cezaevine gönderilen gazeteci Hülya Kılınç, serbest bırakıldı. Kılınç, cezaevi çıkışında, “Bizler ne kadar baskı olursa olsun hakikati yazmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Gazeteci Hülya Kılınç serbest bırakıldı

Libya’da öldürülen bir MİT mensubunun cenazesine ilişkin haberlere ilişkin davada istinaf mahkemesi tarafından hapis cezası onanan gazeteci Hülya Kılınç, bugün tahliye edildi.

Kılınç’ı cezaevi çıkışında, ailesinin yanı sıra CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Yunus Emre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ve eski CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer karşıladı.

Kılınç, cezaevi çıkışında şu açıklamayı yaptı:

"Yapmış olduğum bir haberde dolayı tutuklanmıştım bunun hükmü vardı, bu onandı. Dün cumhuriyet savcılığına kendi isteğimle gittim, teslim oldum. Cezaevine getirildim, bir gece kalıp çıktım. Bu yapılanların hepsinin hukuksuz olduğunu biliyorum. Ben gazeteciyim, bundan sonra da yazmaya elbette devam edeceğim.

İktidar diyor ki, yazmayın görmeyin. Benim istediklerimi yazın diyor. Ama yanlışları da yazmak, hakikati yazmak gazetecinin görevidir. Bizler, ne kadar baskı olursa olsun hakikati yazmaya devam edeceğiz.”

Kılınç, kendisinin cezaevine götürülmesi sırasında görevli kadın polisin yeleğinde “Ahlak Polisi” yazması ile ilgili olarak da şunları söyledi:

"Hastaneden çıkana kadar yanımda erkek polis vardı, hastaneden çıktıktan sonra bir kadın polis koluma girdi ve araca götürdü. Ben kendisinin ahlak polisi olduğunu bilmiyordum. Okuyamadım, yan tarafımda olduğu için. Ama bunu yanlış buluyorum. Bir ahlak polisi beni götüremez. Bunun yasal sürecini avukatım yürütecek. Bir ahlak polisinin beni götürmesi mümkün değil, olmamalıydı. En azından yeleğini çıkarması gerekiyordu."

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesinin 9 Eylül 2020’de sanıklar Aydın Keser, Ferhat Çelik ve Murat Ağırel’in “istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” suçundan 4 yıl 8 ay 7’şer gün, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç’ın ise 3 yıl 9’ar ay hapis cezalarına çarptırılmasına ilişkin karar, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi tarafından 28 Ocak 2022’de onanmıştı.

Söz konusu onama kararı üzerine haklarında verilen hüküm kesinleşen sanıklardan Hülya Kılınç, kararın infazı için dün Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince evinden alınmıştı.

Manisa Şehir Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Kılınç, cezaevine gönderildi. Kılınç bugün serbest bırakıldı.

Aynı dava kapsamında Barış Pehlivan ve Murat Ağırel de dün cezaevine girip tahliye olmuşlardı.