Gazeteci Ruşen Takva, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, gazeteci Sinan Aygül'e saldıran Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin silahlı korumaları Engin Kaplan ve Yücel Baysali’nin gözaltına alındığını belirtti. Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise bir polis ile Tatvan Belediyesi çalışanı hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı ve polisin görevden uzaklaştırıldığı ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi
Gazeteci Sinan Aygül'e saldırı: Korumalar gözaltına alındı

Gazeteci Ruşen Takva, gazeteci Sinan Aygül'ün uğradığı saldırıya ilişkin sosyal medya hesabı Twitter'dan yeni detayları paylaştı.

Takva, Sinan Aygül'e saldıran Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin silahlı korumaları Engin Kaplan ve Yücel Baysali’nin gözaltına alındığı bilgisini verdi.

Takva, ayrıca, açıklamasında, Aygül’ün karakoldaki ifade işlemlerinin bittiğini ve saldırganlar hakkında şikayetçi olduğunu belirtti.

Takva'nın açıklaması şöyle:

“Gazeteci Sinan Aygül’e saldıran Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin resmi koruma polisi Engin Kaplan ile Yücel Baysali gözaltına alındı. Aygül’ün karakoldaki ifade işlemleri bitti. Saldırganlar hakkında şikayetçi oldu."

BİTLİS VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

AA'nın aktardığına göre, Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise,Sinan Aygül'ün darbedildiği kavgayla ilgili bir polis ile Tatvan Belediyesi çalışanı hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, bugün saat 15.15 sıralarında Tatvan'ın Kültür Mahallesi Şeyhmuz Zırhlı Sokak'ta kavga ihbarı yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İhbarın incelenmesi neticesinde, Tatvan'da gazetecilik yapan Sinan Aygül'ün darbedilmesiyle sonuçlanan olaya karışan Tatvan Belediyesi çalışanı Y.B. ile olayın önlenmesinde kusurlu olduğu değerlendirilen, polislik mesleğiyle bağdaşmayacak davranışlarda bulunan polis memuru E.K. hakkında derhal adli ve idari soruşturma başlatılarak, polis memuru görevden uzaklaştırılmıştır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma titizlikle yürütülmektedir."