Berat Albayrak'a ait olduğu iddia edilen e-postaları haberleştiren 6 gazetecinin yargılandığı davanın 10. duruşması görüldü. Talepleri reddeden mahkeme heyeti duruşmayı 5 Mayıs 2021'e erteledi.

Gazetecilerin yargılandığı Redhack davasında dosya esas hakkındaki mütalaa için savcılığa gönderildi

Eski Enerji Bakanı Berat Albayrak'a ait olduğu iddia edilen e-postaları haberleştiren 6 gazetecinin yargılandığı davanın 10. duruşması bugün görüldü. Gazetecilerin yurt dışı yasağının kaldırılması taleplerini reddeden mahkeme heyeti, dosyanın esas hakkında mütalaanın hazırlanması için savcılığa gönderilmesine karar verdi.

Damat Berat Albayrak'ın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olduğu dönemde Redhack tarafından yayınlanan e-mailleri haberleştirdikleri için “terör örgütü propagandası yapmak”, “bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme”, “terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunma” ve “terör örgütü üyeliği” suçlamalarıyla yargılanan gazeteciler Mahir Kanaat, Derya Okatan, Tunca Öğreten, Ömer Çelik, Metin Yoksu ve Eray Sargın’ın 10'uncu duruşması görüldü.

Çağlayan’daki İstanbul 29'uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Mahir Kanaat ile Tunca Öğreten hazır bulunurken, Derya Okatan, Metin Yoksu, Ömer Çelik ve Eray Sargın katılmadı.

“SAÇMA SAPAN SUÇLAMALARLA HAYATIMIZDAN 3 YIL GİTTİ”

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, söz alan Gazeteci Tunca Öğreten davanın 3 yıldır sürdüğüne dikkat çekerek, “Saçma sapan suçlamalarla 3 yıldır hayatımızdan çalınıyor. Taraf avukatı bizim cezalandırılmamamızı istiyor, ancak ne için cezalandırılmamız gerektiğini söyleyemiyor. Bir an önce bu yargılamanın son bulmasını ve beraatımı istiyorum” dedi.

Mahir Kanaat ise hakkındaki yurt dışı yasağı uygulamasının kaldırılmasını talep etti.

Taleplerin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Mahir Kanaat, Ömer Çelik, Metin Yoksu ve Tunca Öğreten hakkındaki yurt dışı çıkış yasağının devamına karar verdi.

Gazetecilerin duruşmalardan vareste tutulma talebini de reddeden mahkeme heyeti, dosyanın esas hakkında mütalaanın hazırlanması için savcılığa gönderilmesine karar verdi.

Bir sonraki duruşma 5 Mayıs 2021 saat 10:00’da görülecek.