Gazetecilik saldırı altında

Haber Merkezi

Gazetecilere yönelik saldırılar artarak devam ediyor. Son olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in basın danışmanı ve Yeniçağ gazetesi yazarı Murat İde, evine girerken 7-8 kişinin saldırısına uğramasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 6 saldırganın yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı.

EGM’den yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in basın danışmanı ve Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat İde’nin İstanbul Sarıyer’deki ikameti önünde darp edilmesi olayı ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ve Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışma sonucu; söz konusu saldırıyı gerçekleştiren 6 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan 6 şüpheli bugün adli mercilere mevcutlu olarak sevk edilecektir. Gözaltına alınan şahıslar ile ilgili adli süreç devam etmektedir.”

ÇOK SAYIDA GAZETECİ DARP EDİLDİ

Ancak İde’ye yapılan bu saldırı ilk değil. Bu yıl içinde çok sayıda gazeteci ya ülkücülerin ya da kimliği hâlâ belirlenemeyen kişilerin saldırısına maruz bırakıldı. Saldırıların arkasında genellikle ülkücülerin yer alması dikkat çekici. Ayrıca pek çok saldırgan hakkında işlem yapılmadı veya serbest bırakıldı. Antalya’da yerel gazetecilik yapan İdris Özyol, OdaTv yazarı Sabahattin Önkibar, Iğdır’daki yerel gazeteci Metin Işık, Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan ile çok sayıda gazeteci yıl içinde çeşitli saldırılara uğradı.

NE OLMUŞTU?

Yazılarıyla ilgili daha önce tehditler aldığını öne süren İde, evine girerken 7-8 kişilik grubun saldırısına uğramıştı. İde’ye saldırıyla ilgili şüphelilerin kaçtığı belirlenen 2 araç polis tarafından takibe alınmıştı. Polis tarafından durdurulan araçlardan birinde E.D. gözaltına alınırken araçta yapılan aramada bir bıçak bulunmuştu.