Gazetesinin Kabataş yalanı haberini yanlış anladı, 52 saniyeyi kaybetti!

Sabah gazetesinin çiçeği burnunda yazarı ve geçtiğimiz hafta havuz medyasında çıkan “Diliniz KABA vicdanınız TAŞ” manifestosunun katılımcılarından Hilal Kaplan, Kabataş yalanını savunmak isterken, gazetesinin ‘haberlerini’ yanlış anlayınca farklı bir yalan daha gündeme getirmiş oldu.

Kaplan, Zehra Develioğlu’na saldırıldığı iddiasını yalanlayan görüntülerde, saldırının yaşandığı 52 saniyenin kayıp olduğunu öne sürdü. Oysa Kaplan’ın yazısına dayanak yaptığı Sabah’ın “sofistike” bir fotoşop çalışmasıyla zenginleştirilen haberinde ise polisin, kamuoyunun da bildiği, eldeki tek görüntüyü araştırdığı, saldırının 52 saniyede gerçekleştiği ancak tam görülemediği öne sürülüyordu.


KAPLAN 52 SANİYE KAYIP
Sabah Yazarı Hilal Kaplan, “Kabataş tacirleri sarmış her bir yanımızı!” başlıklı bugünkü köşe yazısında “Uğradığı taciz Adli Tıp tarafından raporlandırılmış, vücudundaki sıyrıklar, morluklar tespit edilmiş, savcılığa ifade vermiş bir kadının uğradığı tacizi, 52 saniyesi kayıp bir video kaydı üzerinden görünmez kılmaya çalışıyorlar” ifadelerine yer verdi.

Her ne kadar gazetesi yalana karşı güya eldeki “tek” görüntüye sarılsa da “görüntü fetişizmini” yerden yere vuran Kaplan, yazısına şöyle devam etti: “Neymiş, Z.D.'nin uğradığı taciz kamera görüntülerinde yokmuş. 'Kadının beyanı esastır' ilkesini rafa kaldırıp görüntü fetişizmine teslim olacaksak, Z.D.'nin tacize uğramadığının da görüntüsü yok! Çünkü o anların 52 saniyesi kayıp. Muhtemelen MOBESE kayıtlarından sorumlu olan o paralel şirket tarafından, aynı Gezi'den aylar sonra 17-25 Aralık darbe sürecinde, belli kısımları seçilerek servis edildiği gibi, belli kısımları da silindi. Görünürde olan tek şeyse her gün biraz daha kaybolan insanlığınız!”


SABAH: 52 SANİYE NET GÖRÜLEMİYOR
Ancak Kaplan’ın ‘kayıp’ olduğunu iddia ettiği o 52 saniye, gazetesi Sabah’ın 11 Mart’ta manşetten verdiği “Kabataş saldırısı 52 saniyede oldu” başlıklı ‘habere’ göre kayıp değil. Sabah, kamuoyuna da yansıyan ve Zehra Develioğlu’na hiçbir saldırının olmadığını gösteren görüntülerin polis tarafından izlendiğini, bu inceleme sonucu saldırının 52 saniyede olup bittiğini iddia etmişti. Gazetede, kamuoyuna da yansıyan bu görüntülerde ‘saldırının’ gözükmemesini ise “Kalabalığın bu tacizi, bölgedeki gişe ve durak  kameranın görüş açısını kapattığı için net görülemiyor” ifadeleriyle açıklamaya çalışmıştı.

Diliniz FOTO, vicdanınız ŞOP: Sabah'tan 52 saniyelik Kabataş masalı