Haberleri nedeniyle AKP iktidarının baskılarıyla karşılaşan BirGün gazetesi çalışanları dün gazeteyi adeta adliyeden çıkardı

Gazeteyi adliyede hazırladık!

Haberleri nedeniyle AKP iktidarının baskılarıyla karşılaşan BirGün gazetesi çalışanları dün gazeteyi adeta adliyeden çıkardı. Gazetenin imtiyaz sahibi, muhabiri, editörü, sorumlu müdürü, çok sayıda soruşturma kapsamında Çağlayan Adliyesi Basın Suçları Bürosu’nda ifade verdi.

BirGün’ün Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Berkant Gültekin ve Politika Editörü Can Uğur, ‘Hırsız Katil Erdoğan’ manşeti nedeniyle şüpheli sıfatıyla ifade verdi. BirGün Genel Yayın Sorumlusu Barış İnce ise aynı manşet nedeniyle ifadesini önümüzdeki hafta verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın akademisyenlerle yemek yemesinin ‘Zalimin Sofrasına Oturan da Zalimdir’ şeklinde haberleştirilmesi üzerine açılan soruşturmada da Berkant Gültekin ifade verdi.

DEVAM EDECEK...
Gazetenin İmtiyaz Sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın da çok sayıda suçlama nedeniyle savcılıkta ifade verdi.
Muhabir Ömür Şahin Keyif ise ‘Mayruk ve Şansal defileden çıkarıldı’ haberi kapsamında aldığı görüş nedeniyle, Emine Erdoğan’a hakaret ve iftiradan açılan soruşturmada ifade verdi.

Muhabir Elçin Yıldıral da Adana’da öldürülen gazeteci Kadri Bağdu haberi nedeniyle hakkında Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nün ihbarıyla başlatılan soruşturmada ifade verdi.

BirGün’ün çalışanları, açılan çok sayıda soruşturma ve dava nedeniyle önümüzdeki günlerde de adliyeye gidip ifade verecek.