TOMA üreticisi Eski AKP Milletvekili İsmail Katmerci’nin şirketi Katmerciler Ekipman, bu yılın ilk 9 ayına ilişkin mali tablolarını açıkladı. Gelirlerini yüzde 27 artıran şirket, 12 milyon lira faaliyet kârı açıkladı

Gazı biz yedik, parayı o yedi

Toplumsal Olaylarla Mücadele Aracı (TOMA), üretici olarak bilinen araç üstü ekipman şirketi Katmerciler,  2014 yılı dokuz altı aylık konsolide mali sonuçlarını açıkladı. Geçen yılın aynı dönemine göre gelirlerini yüzde 27 artırarak 99 milyon liradan 126 milyon liraya çıkaran şirket, 12 milyon lira faaliyet kârı açıkladı. Katmerciler’in mali sonuçlarında en dikkat çekici gelişme ise kârlılıkta yaşandı. Şirket, geçen yılın aynı dönemindeki 7 milyon liralık zararına karşılık bu yıl 6,8 milyon lira net kâr açıkladı.

Özkaynaklarında yüzde 31 artış elde eden Katmerciler’in faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı da 12 milyon liradan 13 milyon liraya yükseldi. Şirket geçen yılla yaklaşık aynı seviyede, 35 milyon dolarlık ihracat geliri elde etti.

Geçen yıl bilançosunda yaşanan zararın temel nedeni olan döviz pozisyonu açığında dikkate değer iyileşme gözlenen şirketin, toplam finansal borçlarındaki azalmanın yanı sıra kısa vadeli finansal borçlardan uzun vadeliye dönüşüm de dikkat çekici.

Mali tablomuz iyi

Dokuz aylık mali sonuçlara ilişkin bir değerlendirme yapan Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, geçen yıl dengesiz kur riski ve döviz pozisyonu açığından kaynaklanan mali tablodaki olumsuz görüntünün tamamen sona erdiğini belirterek, “Bu performansı önümüzdeki dönemde artırarak devam ettirmeye gayret ediyoruz” dedi.

TOMA kazandıracak 

TOMA ihalesinden elde edilecek gelirlerin 2015 yılı bilançosuna yansıyacağını kaydeden Katmerci, son dönemlerde basın ve kamuoyunda özellikle TOMA üretimiyle gündeme geldiklerini ve bunun bazı yanlış algılamalara sebep olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: Bu yılın ilk dokuz ayında 20 farklı tip araç üstü ekipmandan 851 adet üretmiş, 686 adedinin satışını gerçekleştirmiş durumdayız. TOMA da bu araçlardan sadece birisi. Biz TOMA üretimine 2010 yılında başladık ve bu üründeki konumumuzu son derece başarılı bir şekilde güçlendirerek devam ettiriyoruz. TOMA uzun yıllardır ülkemizde kullanılan bir araç ve daha önce TOMA’ları başka şirketler üretiyordu.”