Gazi Mahallesi'nde polis saldırısı devam ediyor

Bağcılar'da düzenlenen operasyonda polis tarafından öldürülen Günay Özaslan'ın cenazesi için toplanan yurttaşlara polis biber gazı, plastik mermi ve TOMA'larla saldırdı.

Sol'da yer alan habere göre;Özaslan’ın kitlesel olarak defnedilmesine izin vermeyen polis bugün de Gazi Mahallesi’ni ve cemevini gaza boğdu. Polisin attığı gaz fişeği kafasına isabet eden bir kişi hastaneye kaldırıldı. Polis saldırısı nedeniyle Günay Özaslan’ın cenazesi hala defnedilemedi, mahallede çatışmalar sürüyor.

Twitter kullanıcısı @BaranTuncel'in paylaştığı bilgilere göre; Gazi Mahallesi Cemevi Özel Harekat polisleri tarafından basıldı. Cemevi yoğun gaz altında.

20.50 Güncelleme

İstanbul Gazi Mahallesi'nde 1411 Sokak'ta polise silahla ateş açıldı.

Açılan ateş sonucunda göğsüne isabet eden 3 kurşunla ağır yaralanan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli Muhammet Fatih Sivri hayatını kaybetti.

Güncelleme 20.40

İleri Haber'e konuşan Halkın Hukuk Bürosu avukatı Ebru Timtik, özel harekat polislerinin uzun namlulu silahlarıyla Cemevi'ne girdiklerini, içeride bulunların cenazenin bulunduğu bölgeye barikat kurduğunu belirtti. Cemevindekilerin direnişi sonucu polis dışarı çıktı ve dışarıda beklemeye devam ediyor. İçerdekiler polisin cenazeyi almaya çalışması durumunda kendilerini yakacaklarını ama asla cenazeyi polise vermeyeceklerini söylüyorlar.

Güncelleme 19.40

Polisin Gazi Cemevi'ne uzun namlulu silahlarla baskın düzenlediği iddia ediliyor.

Güncelleme 17.33

İleri Haber muhabiri: Gazi'de polis saldırısı sonucu hastaneye kaldırılan yaralı sayısı 7.

gazi-mahallesi-nde-polis-saldirisi-devam-ediyor-1-yarali-59813-1.