Gaziantep'te sağlık meslek örgütleri ‘Ceza yönetmeliği geri çekilmelidir' dedi

MUZAFFER TÜRKMEN - ANTEP

Gaziantep’te Gaziantep-Kilis Tabip Odası, Gaziantep Aile Hekimliği Derneği (GAHD), Gaziantep Aile Sağlığı Çalışanları Derneği (GASED), Genel Sağlık-İş Sendikası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Türk Sağlık Sen ortak basın açıklaması yaptılar.

"7 Ekim 2021 tarihinde İstanbul Aile Hekimliği Platformu çağrısıyla Aile Hekimliğinde çalışan sağlık çalışanları iş bırakma eylemi yapıyorlar” hatırlatmasının yapıldığı açıklamada, “Aşı karşıtlarının mitingine izin veren iktidar, İstanbul Aile Platformu hekimlerinin bu gün miting düzenlemesine hiç bir gerekçe göstermeden izin vermemiştir” denildi.

Yapılan açıklamada kurumlar, İstanbul'da iş bırakma eylemi yapanlarının yanında olduklarını, mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Hükümetin 30 Haziran 2021'de ilan ettiği Aile Hekimliği Sözleşme ve Yönetmeliği ile pandemi koşullarında canları pahasına mücadele eden sağlık çalışanlarını adeta cezalandırmakta olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Sağlık Bakanlığı'nı haksız ve hukuksuz maddelerle dolu Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliği'ni HEMEN İPTAL etmeye çağırıyoruz" denildi.