Gazze’de önceki gün bir saldırı daha gerçekleşti. 30 Mart’tan bu yana İsrail işgali altındaki Gazze’de 207 sivil yaşamını yitirirken 22 bin kişi de yaralandı

Gazze’de 7 ayda yüzlerce can kaybı

İsrail ordusu’nun Gazze’deki bazı noktalara uçak ve helikopterlerle saldırısı ve Gazze sınırında çatışmalar sürüyor. İsrail’in önceki gün gerçekleştirdiği hava saldırısında Gazze’nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi’nde de hasar meydana geldi. İsrail, savaş uçakları ile helikopterler ile Gazze’nin güneyindeki Refah kentinin batısında Hamas’a ait bir noktaya daha hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İsrail savaş uçakları ile helikopterlerinin Gazze’de Hamas’a ait 80 hedefi vurduğu belirtildi. Açıklamada, bu saldırıların, Gazze’den atıldığı belirtilen roketlere misilleme olarak yapıldığı ifade edildi.

Cenaze töreni düzenlendi
Gazze sınırı ve Batı Şeria’da dün düzenlenen gösterilerde ise 5 Filistinli, İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu yaşamını yitirmiş 180’den fazla Filistinli ise yaralanmıştı. İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Nassar İyad Ebu Teym ve Ahmed Said Ebu Lubde için Han Yunus kentinde cenaze töreni düzenlendi. 30 Mart’tan bu yana İsrail işgali altındaki Gazze’de 207 kişi öldürdü ve 22.500’den fazla insan ise yaralandı.

İslami Cihad Hareketi ise dün, Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından İsrail ile Mısır’ın gözetiminde ateşkese varıldığını duyurdu. İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Davud Şihab, “Mısır ile yapılan görüşmeler sonucu İsrail ile ateşkese varıldığını ilan ediyoruz” dedi.