GDO içermez: Neil Young yeni albümüyle Monsanto’ya meydan okuyor!

GDO devi Monsanto ürperebilir, çünkü karşısında bu kez gerçek bir “dev” var. Rock müziğinin efsane ismi Neil Young, yeni albümü ile Monsanto’yu ve neoliberal gıda zihniyetine destek veren Staburcks gibi tüm firmaları hedef alıyor.

Young piyasaya süreceği yepyeni LP’nin ayrıntıları açıklandı. Adı “Monsanto Years,” yani “Monsantolu Yıllar” olan albüm sadece müzik tutkunlarını değil, dünyada gıda alanında süren kâr ve randıman üzerine kurulu diktaya karşı olanları da tatmin edeceğe benziyor.

Şarkılardan en çok önce çıkan ise, Young’ın daha önce boykot çağrısı yaptığı Stabucks’a atfen "A Rock Star Bucks a Coffee Shop”: “Evet bir fincan kahve istiyorum, ama GDO istemiyorum / Güne Monsanto’ya yardım etmeden başlamayı seviyorum.” Şarkı, ABD2li folk müziği üstadı Willie Nelson’ın oğulları Lukas ve Micah tarafından oluşan “Promise of the Real” grubuyla seslendirilmiş.

Albüm ayrıca nasıl hazırlandığına dair bir DVD içerecek, Young da bu yaz “Asi İçerik” adını verdiği tur için yine yollara çıkacak.

Piyasaya çıkış tarihi ise 16 Haziran. Beklemek istemeyenler ise tadımlık olarak aşağıdaki videoyu dinleyebilir, tamamen GDO’suz elbette: