Gebze'de DİSK'in önüne engeller konuluyor

Emek Servisi

Asen Alüminyum'da Birleşik Metal-İş'e üye oldukları için işten atılan işçilerin sayısı 70'i aştı. İşten atmaların sürdüğü Asen Alüminyum önünde konuşan DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, "Bu bölgede bir şeyler oluyor. Birileri, birilerinin kulağına fısıldıyor. DİSK'in bu bölgede örgütlenmesinin önüne geçilmeye çalışılıyor"dedi.

Dilovası Makine İhtisas OSB'de bulunan Asen Alüminyum'da Birleşik Metal-İş Gebze 1 No'lu şubede sendikalaştıkları için işten atılan işçiler mücadelelerini sürdürüyor. Fabrika önünde yapılan açıklama öncesi "Asen işçisi yalnız değildir", "Yaşasın sınıf dayanışması" ve "İş ekmek yoksa barış da yok" sloganları atıldı. Açıklamaya; Birleşik Metal-İş Gebze 2 No’lu Şube, Birleşik Metal-İş Kartal 1 No’lu Şube, DİSK Nakliyat-İş, DİSK Gıda-İş, Türk-İş'e bağlı Tekgıda-İş, Eğitim Sen, Eğitim-İş, Emek Partisi, SOL Parti, DİP, UİD-DER ve Umut-Sen destek verdi.

Birleşik Metal-İş Gebze 1 No'lu Şube Başkanı Selçuk Çiftçi, patronun işçilerin gözünü korkutmak için türlü yollara başvurduğunu söyledi. Evrensel'de yer alan habere göre Çiftçi, "Hepinizin bilmesini istediğim bir gerçek var. Biz örgütlenme çalışması yaptığımız günlerde, geçtiğimiz hafta pazar günü bu fabrikanın avlusunda Hıfsullah Kucur adındaki sevkiyat amiri, havaya tüfekle ateş ederek üyelerimizi korkutmaya çalışmıştır. Artık baskının, şiddetin, aymazlığın nasıl bir noktaya geldiğini açıklayacak bir pratiği olamaz patronların" dedi.

DİSK'in Gebze bölgesinde örgütlenmesinin önüne geçilmeye çalışıldığını söyleyen Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ise, "İşçinin içeride iki saat beklemesine tahammül etmiyorsunuz. Yüzlerce işçinin bu krizde, insanların maaşla bile geçinemediği bir dönemde işsiz kalmasına göz yumuyorsunuz. Bu bölgede, sadece bu şirket değil, bir şeyler oluyor. Birileri, birilerinin kulağına fısıldıyor. DİSK'in bu bölgede örgütlenmesinin önüne geçilmeye çalışılıyor" diye konuştu.