Gebze Teknik Üniversitesi öğrencileri, iki öğrenci topluluğu tarafından düzenlenmek istenen ‘harem selamlık’ bahar pikniği için boykot çağrısı yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi
Gebze Teknik Üniversitesi öğrencilerinden harem selamlık pikniğe boykot çağrısı

Kocaeli’deki Gebze Teknik Üniversitesi’nde (GTÜ) bulunan iki öğrenci topluluğu tarafından 16 Haziran'da yapılması istenen harem selamlık bahar pikniğine öğrencilerden boykot çağrısı geldi.

Twitter'da GTÜ Öğrencileri isimli hesaptan yapılan paylaşımda, üniversite yönetiminin açıklaması da eleştirildi. Öğrenciler, kadın ve erkek öğrencilerin ayrı ayrı oturması istenen piknik organizasyonunu 'özgürlükler' çerçevesinde değerlendiren üniversite yönetiminin açıklamasını reddettiklerini söylediler. 

NE OLMUŞTU?

GTÜ'deki Yeniler Topluluğu ve Seferber Topluluğu tarafından 7 Haziran'da üniversite kampüsünde düzenlenecek piknikte erkek ve kadın öğrencilerin ayrı ayrı oturacağı ifade edilmişti. Söz konusu etkinliğin üniversite yönetimi tarafından geçen hafta iptal edildiği duyurulmuştu.

Ancak pikniği düzenleyen öğrenci toplulukları, etkinliğin 16 Haziran Cuma günü saat 16.00'da Gölet Alanı'nda yapılacağını duyuran bir açıklama daha yayımladılar.