Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şubesi üyeleri, yetersiz maaş artışına tepki göstermek amacıyla İŞKUR'a iş başvurusunda bulundular. "Bizi hayat pahalılığına ezdiren iktidarın yarattığı hayat pahalılığına karşı yaşamak için çare arıyoruz" diyen emekliler memur maaşlarına yapılan seyyanen artışın kendileri içinde uygulanmasını istedi.

Kaynak: Haber Merkezi
"Geçinemiyoruz" diyen emekliler İŞKUR'a başvurdu: Yaşamak için çare arıyoruz!
Fotoğraf: BirGün

Emekli maaşlarına yapılan ancak beklentileri karşılamaktan çok uzak kalan yüzde 25'lik maaş zammına tepkiler sürüyor.

Maaşlardaki yetersizliğe dikkat çeken Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şubesi üyeleri, geçinemedikleri için Türkiye İş Kurumu'na (İŞKUR) iş başvurusunda bulundular.

Başvuru öncesi açıklama yapan Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen "Emekliler geçinemiyor bu nedenle bugün burada İŞKUR'a iş başvurusunda bulunmaya geldik" dedi. 

"ÇARE ARIYORUZ"

Ergen'in açıklamalarının ardından söz alan Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şubesi Başkanı Bilge Torosoğlu'da şunları söyledi:

"Görüldüğü üzere ,bizi hayat pahalılığına ezdiren iktidarın yarattığı hayat pahalılığına karşı yaşamak için çare arıyoruz. İlerlemiş yaşımıza rağmen  iş arıyoruz. Çünkü geçinemiyoruz.

Biz utanılacak bir şey yapmıyoruz. Onurumuzla insanca  yaşanacak ortam yaratmak istiyoruz.
Emeklileri aş evi kapılarına, pazar artıklarına mahkum edilmesini  istemiyoruz. 

SEYYANEN ZAM TALEBİ

Bir şeye dikkat çekmek istiyoruz. En düşük zam emeklilere yapılmıştır.Hükümet anlaşılan emeklileri dikkate almıyor.Nasıl olsa seçimleri kotardı. Yani " atı alan Üsküdar'ı geçti", diyor. 
Bir ülke böyle yönetilemez. Halkını açlığa mahkum edemez. Unutulmasın ki   bu devran böyle gitmez.

Birazdan yaşımıza ve eğitimimize uygun  iş başvurusunda bulunacağız. Eğer aynı işe işsiz bir genç kardeşimiz de başvurmuşsa ,ilk önce o kardeşimize önceliğimizi düşünmeden vereceğiz.
İktidara buradan sesleniyoruz; 'Bizim maaşlarımıza da  yüzde 25'e ek olarak 8000  lira ekleyin.' Beklentilerimiz karşılanmazsa mücadelemiz kesintisiz sürecektir."