Geçinemiyoruz: Emekçilerinden meydana çağrı

EMEK SERVİSİ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), gün geçtikçe kötüleşen yaşam koşullarına karşı "Mücadele Programı"nı açıklamak üzere basın toplantısı düzenledi. Eğitim Sen 2 No'lu şube binasında gerçekleşen toplantı salonunda "Geçinemiyoruz emekten halktan yana bütçe istiyoruz" pankartı asıldı.

KESK Genel Mali Sekreteri Gönül Kural Şimşek, olağanüstü bir dönemden geçildiğine dikkati çekerek, iktidarın tüm halka karşı ekonomik darbe yaptığını belirtti.


İktidarın politikalarıyla emeğin ucuzladığını, işsizliğin ve güvencesizliğin arttığını vurgulayan Şimşek "Enflasyon aldı başını gidiyor. TÜİK’e göre yüzde 19,89, bağımsız araştırmacılara göre yüzde 50 civarındadır. 2021 için geçerli olan yeniden değerleme oranı yüzde 9,11 iken 2022 yılında rekor bir artışla yüzde 36,2 yapıldı. Bu zam, cebimizdeki yangının 2022 yılında daha da büyüyeceği, temel yaşam giderlerimizi karşılayamaz hale geleceğimizin habercisidir" dedi.

“Geçinemiyoruz! İnsanca Yaşam, Emekten ve Halktan Yana Bütçe İçin Omuz Omuza” şiarıyla miting düzenleyeceklerini söyleyen Şimşek, "Bölge mitinglerimizde sadece kamu emekçilerinin değil krizden etkilenen tüm kesimlerin seslerini duyurmasını ve taleplerini dile getirmesini amaçlıyoruz. Sizler aracılığınızla kamu emekçilerine, işçilere, işsizlere, güvencesiz çalışanlara, kadınlara, emeklilere, esnaflara, gençlere, 'geçinemiyoruz' diyen tüm kesimlere seslenmek istiyoruz: Diyarbakır ve İzmir, İstanbul ve Ankara’da yapacağımız mitinglerde hep birlikte itirazımızı ve sesimizi yükseltelim" dedi.