Geleceğe yönelik umudumuz  hiç eksilmiyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu

Değerli BirGün Okurları, merhaba.

Her yeni yıla yeni temennilerle başlanır, her yeni yıl yeni umutlar getirir. Her yeni yılda umudun ateşi üflenir ki geride bırakılan yılın tatsız olayları tekrar yaşanmasın.

Dünyaya talan etmemek üzere bakan bizlerin penceresinden daha güzel bir dünya mümkün! Bunu mümkün kılmak için de bir olmalı ve dayanışmalıyız.

Sokaktaki vatandaşımıza baktığımızda durum pek iç açıcı değil; vatandaşlarımızın umut etmekten başka çaresi yok. Her gün gelen onlarca iş başvurusundan anlıyoruz ki işsizlik büyük sorun. Böyle günlerde dayanışmaktan, bir olmaktan başka çaremiz yok. Yerel yönetim olarak bizler de kendi alanımızda sosyal belediyeciliği ön plana çıkararak Aydın'da hiçbir vatandaşımızın yatağa aç girmemesini ve soğuktan üşümemesini sağlıyoruz. Ama o vatandaşlarımıza iş imkânı sağlamadan mutluluklarını sağlayamayız.

gelecege-yonelik-umudumuz-hic-eksilmiyor-672259-1.

Bakıyoruz ki insanlar artık tek başlarına intihar etmektense aileleriyle birlikte intihar etmeyi seçiyor. Umudun onlar için ne derece tükendiğinin başka bir göstergesi olabilir mi?

Yeni iş imkânları için de yeni yıla yeni projelerle girmek üzereyiz. Örneğin yakın zamanda İncirliova'da yeni bir "Çiftçi Merkezi" açacağız. Açacağımız bu merkezle de Aydın çiftçisinin önü biraz daha açılacak. Çünkü görüyoruz ki önümüzdeki süreçte çiftçimizin ürün çeşitliliğine gitmesi ve birim başına daha fazla kazanması gerekiyor. Bunun yanında artık teknolojinin tarımda da daha yoğun kullanılacağı bir döneme giriyoruz. Bu çiftçi merkezimizde yoğun teknoloji kullanımının ilk örneklerini hayata geçirip çiftçilerimizle bu deneyimlerimizi paylaşmak istiyoruz.

gelecege-yonelik-umudumuz-hic-eksilmiyor-672260-1.

Aydın'da tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimleri için deneme üretimlerine başlıyoruz. Sonra da bu deneyimlerimizi isteyen herkesle başlayacağız. Böylelikle toprağa küsmüş çiftçimizi tekrar toprakla buluşturacağız. Sadece tıbbi ve aromatik bitkileri değil, Aydın'da daha önce ya üretimi yapılmamış ya da küçük alanlarda yapılmış, katma değeri yüksek ürünlere de el atacağız.

Halk Ege Et artık bir Ege bölgesi markası olmak için Aydın dışına ilk adımını attı. İzmir Buca'daki görkemli açılış ve İzmirlilerin yoğun ilgisi ne kadar doğru bir adım attığımızı gösteriyor. Umuyoruz ki hedeflediğimiz gibi bizim için çok büyük olan bu adımı diğer illerimize de atabiliriz.

Geleceğe yönelik umudumuz hiç eksilmiyor; sizler de görüyorsunuz değil mi? Yine yeni bir yıla giriyoruz. Ne olursa olsun umudun ateşini üflemek ve güzel günlerin geleceğine yürekten inanmak lazım.
Yeni yılda güzel anlara tanıklık etme temennisiyle herkese mutluluk dolu bir yıl diliyorum.

gelecege-yonelik-umudumuz-hic-eksilmiyor-672261-1.

cukurda-defineci-avi-540867-1.