Onlarca müzisyen, “Her bilet bir gelecek” sloganı ile depremden zarar gören çocukların yararına sahne aldı. Depremlerde yakınlarını kaybeden Nez, “Gelecek kuşaklar için sahnede olmaktan gurur duydum” dedi.

Geleceği notaların yolunda aydınlattık

Gizem Ertürk

“Karanlık zamanlarda şarkı da söylenecek mi? Elbette, şarkı da söylenecek, karanlık zamanları anlatan” demişti Bertolt Brecht… Kalbimizi yakan Maraş depremlerinin yaralarını sarmasına bir parça merhem olması adına If Performans, Hayal Kahvesi, The Mask Beach’in de aralarında olduğu konser mekânları depremzede çocuklar yararına bir konser serisi başlattı.

“Her bilet bir gelecek” adı altında yapılan konser serisinde sanatçı, DJ, organizatör ve işletme sahipleri ile el ele verdi. Konserlerden elde edilen tüm gelir ODTÜ Mezunlar Derneği ve Darüşşafaka Vakfı'na bağışlanacak. Sahne alan müzisyenlerle konuştuk.

AİLEMDEN KAYIPLAR VAR

Maraş depreminde ailesinden de kayıplar olduğunu ifade eden Nez, “Çok üzgünüm. Ben 99 depreminde gönüllü olarak İngiliz kurtarma kipleriyle 2 hafta boyunca çalıştım. Bunları yeniden yaşamak çok ağır oldu” dedi. Çok hassas bir dönemde olduğumuzun altını çizen müzisyen, “Normalleşme tartışmaları ile birbirimizi çok kıracağımız bir dönemdeyiz.

Sanatçı NezSanatçı Nez

Fakat bunun için herkes elinden geleni yapmalı. Ben bir müzisyenim, 23 senedir sahnede şarkı söylüyorum. En iyi bildiğim şey bu. Biz müzik yaparken utanç duymamalıyız. Bu bir terapidir. Müzikle ağlarız, güleriz, aşık oluruz. Herkes kendi alanında yapabildiğinin en iyisini yapmak için çabalamalı. Asla unutmayacağız, asla eskisi gibi olmayacağız fakat hayat devam edecek. Umarım bu süreç en kısa zamanda atlatılır ve hızla yaralarımızı sararız. Ben kendi adıma elimden geleni yapıyorum yapmaya da devam edeceğim. Çocukların geleceği için sahnede olmaktan gurur duydum” diye konuştu.

BU, HEPİMİZİN YASI

Deprem bölgesine yapılacak en ufak yardımın, organizasyonun hem bireysel, hem grup olarak her daim destekçisi olduklarını ifade eden Mavi Gri’den Cenk Sinör, “Bu konserler ile toplanacak yardımlarla ODTÜ Mezunlar Derneği ve Darüşşafaka aracılığı ile depremden etkilenen çocukların, gençlerin eğitimlerine bir nebze yardım etme, umut olma gayesindeyiz” ifadelerini kullandı.

Sanatçı Cenk SinörSanatçı Cenk Sinör


Müziğin hayatın her alanında var olduğunu belirten Sinör, “Müzik, tarih boyunca her zaman umut ve cesaret olmuştur. Aslında temeline bakarsanız müzik eğlence unsuru olmaktan ziyade çok daha köklü ve kavramsal bir olgu. Yas hepimizin yası. Her sektör gibi biz de hayatımıza devam edebilmek ve çevremize yardımcı olabilmek adına işimize dönmek zorundayız. Yaralarımızı hep beraber başaracağız, müzik iyileştirir” sözlerini kaydetti.

MÜZİK DERT ORTAĞIDIR

Grup Vitamin’den Tolga Sünter, “Ülkemizin başı sağolsun geçmiş olsun. Tabiki geçmiş olsun demekle geçmiyor. Hepimizin bir şeyler yapması gerekiyor. Bizler de en iyi bildiğimiz işimizi yapıp kazandığımız tüm geliri ilgili merciler eşliğinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yola çıktık. Ve maddi yardımın yanında tüm kalbimizle onlarla olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Bu konserlerin amacı bu” dedi.

Sanatçı Tolga SünterSanatçı Tolga Sünter



Müziğin iyileştirici gücüne vurgu yapan Sünter, sözlerini şöyle sürdürdü: “Müzik, vur patlasın çal oynasın eğlenmek demek değildir. Nasıl ki komedi filmi olduğu gibi dram film de varsa müzik de her duyguda, her durumda yapılabilir. Üstelik müziğin en çok beslendiği duygu acıdır. Müzik iyileştiricidir, müzik dert ortağıdır, müzik en yalnız anınızda yanınızdadır. Savaşlarda bile askerlere moral konserleri verilirdi. Herkesin bir mesleği ve görevi var. Biz sanatçıların görevi toplumun moralini yüksek tutmak ve her türlü duygu erozyonunda notaları sözlerle buluşturup onların elini tutmak. Acılar paylaştıkça azalır. Ve acıyı paylaşmanın en güzel yolu müziktir.”

ELİMİZDEN GELEN DESTEK BU

Hakan Küfündür, duygularını şöyle anlattı: “Bu ülkede her zaman müzik yapanlar tu kaka olmuştur, ülkemiz her zaman deprem gibi doğal afetler, ekonomik ve sosyal krizler, terör saldırılarına maruz kalan bir ülkedir, bir de pandemi vurdu tabii. Böyle durumlarda ilk ve en çok zarar gören sektör eğlence sektörüdür.

Sanatçı Hakan KüfündürSanatçı Hakan Küfündür

Bu yaşadığımız deprem felaketi, bugüne kadar yaşadığımız en ağır doğa olayı, onbinlerce can gitti, yaralılarımız var. Hepimiz travma yaşıyoruz. Peki bu yaralar nasıl iyileşecek? İşlerimizi hemen iptal ettik zaten, ama müzik demek hep eğlence demek değil, yaralarımızı müzikle saracağız demek de çok gerçekçi değil. Ama bu bir yol ve müzisyen de bu yolla hayata tekrar karışmak ve yardımını bu şekilde yapmak durumunda. Elimizden gelen müzik yoluyla destek vermek. Biz de depremzede çocukların geleceğine katkı sunmak için sahne aldık.”