HDP hakkında açılan kapatma davasına tepki gösteren Gelecek İçin Biz, “Halkın iradesine ve siyasete yönelik bu faşizan müdahalenin karşısındayız” açıklamasında bulundu.

Gelecek İçin Biz’den HDP’ye açılan kapatma davasına tepki: Faşizan müdahalenin karşısındayız

Gelecek İçin Biz, yazılı bir basın açıklaması yaparak Halkların Demokratik Partisi (HDP) hakkında açılan kapatma davasına tepki gösterdi.

AKP-MHP koalisyonunun HDP’yi kapatmak için harekete geçtiği kaydedilen açıklamada, “AKP-MHP koalisyonu giderek derinleşen siyasi krizlerini, ülkenin ve toplumun bütününe genişleterek seçmenin tercihlerini siyaset dışı yollarla fiilen engelliyorlar” denildi.

Seçmen iradesine kayyumlar, fezlekeler, siyasi yargılamalar yoluyla başlayan siyaset dışı müdahalelerin parti kapatmak noktasına kadar ulaştığı belirtilen açıklamada, “Ortak bir geleceğe, toplumsal barışa ve demokrasiye olan inançla bizler, halkın iradesine ve siyasete yönelik bu faşizan müdahalenin karşısındayız” ifadelerine yer verildi.

Gelecek İçin Biz tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"AKP-MHP koalisyonu, fezlekeler yoluyla milletvekilliklerini düşürmekle yetinmeyip, milyonlarca seçmenin oyunu alan HDP’yi kapatmak için harekete geçti.

İktidar bloğu elinde bütünüyle siyasallaşan hukuk, bu sefer sandık ve seçim hesaplarına hapsedilerek parti kapatmak için harekete geçirildi.

'SEÇMENİN TERCİHLERİNİ SİYASET DIŞI YOLLARLA FİİLEN ENGELLİYORLAR'

AKP-MHP koalisyonu giderek derinleşen siyasi krizlerini, ülkenin ve toplumun bütününe genişleterek seçmenin tercihlerini siyaset dışı yollarla fiilen engelliyorlar.

Seçmen iradesine kayyumlar, fezlekeler, siyasi yargılamalar yoluyla başlayan siyaset dışı müdahaleler parti kapatmak noktasına kadar ulaştı. Bu süreçte başta partimiz CHP olmak üzere, toplumsal barış ve demokrasi isteyen bütün çevrelerin yurttaşlarımızın tercihlerini yok sayan bu anlayış karşısında dayanışması ve birlikte mücadele etmesi elzemdir.

'YENİ BİR GELECEK İNŞA ETMEMİZ MÜMKÜN'

Bizler, barış içerisinde yaşadığımız demokratik bir ülke hayali kuruyoruz. Siyaseten çürümüş, halkın gönlündeki yerini çoktan yitirmiş, güç ve baskıyla ayakta kalmaya çalışan, birliktelikleri ve iktidarları pamuk ipliğine bağı olan AKP-MHP koalisyonu karşısında, sahici bir dayanışma ve ortak mücadeleyle yeni bir gelecek inşa etmemiz mümkün. Bunun için Meclis'ten çekilmek dahil bütün seçenekler değerlendirilmelidir.

Ortak bir geleceğe, toplumsal barışa ve demokrasiye olan inançla bizler, halkın iradesine ve siyasete yönelik bu faşizan müdahalenin karşısındayız.

Bizler, cumhuriyeti ve yurdumuzu birlikte kurduk; barış, özgürlük ve demokrasi mücadelesini birlikte geleceğe taşıyacağız."