CHP’de siyaset yapan ve “Gelecek İçin Sol Kanat” adıyla bir araya gelenler, TBMM’de görüşülecek olan “Yurt Dışına Asker Gönderme Tezkeresinin Süresinin 2 Yıl Uzatılmasına İlişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresine” hayır oyu verilmesi çağrısında bulundu.

Gelecek İçin Sol Kanat: Tezkereye ‘hayır’ denmeli

CHP’de İlhan Cihaner ve Ali Şeker gibi isimlerin de içinde yer aldığı Gelecek İçin Sol Kanat, CHP’nin Irak ve Suriye tezkerelerine ‘hayır’ oyu vermesi için çağrı yaptı.

Grubun açıklamasında “2023 Genel seçimlerine giderken; umudunu partimize ve dahil olduğu ittifaklara bağlamış olan milyonların yeni bir hayal kırıklığına ya da ağır sonuçlar doğuracak hatalara tahammülü yoktur. Bu nedenle CHP’de siyaset yapan ve “Gelecek İçin Sol Kanat” adıyla bir araya gelen bizler görüşlerimizi partililerimizle ve kamuoyuyla paylaşmayı tarihi bir sorumluluk olarak görmekteyiz. Bu tarz tartışma ve çağrıların; “iktidara giderken” bir zafiyet, kavga ve oyun bozanlık değil, özellikle geleceğin sağlam zeminlerde inşası için olmazsa olmaz demokratik süreçler olduğuna inanıyoruz” denildi.

70 yıldır sağ iktidarların uyguladığı politikaların büyük halk kitlelerinin yoksullaşmasının temel nedeni olduğunu belirten Gelecek İçin Sol Kanat, ezilen halkın sorunlarına çözüm üretmek yerine halkı sürekli çatışmalı zeminde tutacak politikaların halkın daha da yoksullaşmasına sebep olacağını vurguladı.

ATATÜRK’ÜN SÖZLERİ HATIRLATILDI

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bizler “savaş zorunlu ve hayati olmadıkça cinayettir” diyen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin üyeleriyiz. Cumhuriyetimizin ve Partimizin kuruluş felsefesinde yer alan “YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ” ilkesine sonsuza kadar sahip çıkılmalıdır.

İktidar ortakları tarafından meclise sunulan ve bugün (26 Ekim Pazartesi) TBMM’de görüşülecek olan “Yurt Dışına Asker Gönderme Tezkeresinin Süresinin 2 Yıl Uzatılmasına İlişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresine” Partimiz CHP destek vermemeli ve HAYIR oyu kullanmalıdır.”