Gelecek Partisi Yönetim Kurulu üyesi Cuma İçten, 14 ve 28 Mayıs seçimlerini ‘başarısızlık’ olduğunu ve sonuçlarda kendisinin de sorumluluğu bulunduğunu belirterek partisinden istifa etti. 2019 yılında AKP’Den istifa eden İçten, 17-25 Aralık yolsuzluklarının üstünün örtünmesinin AKP’den ayrılması konusunda milat olduğunu belirtmişti.

Kaynak: Haber Merkezi
Gelecek Partili Cuma İçten'den 'seçim' istifası: Başarısızlık

Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, partisinden istifa ettiğini ve siyasetten ayrıldığını açıkladı.

İçten, sosyal medya hesabın Twitter’da paylaştığı videolu açıklamada, partisinden istifa ettiği ve siyaseti bıraktığını duyurdu.

İçten’in sosyal medya hesabından videolu mesaja “1993 yılında İstanbul/Kadıköy Refah partisinde siyasete adım attığım, sonrasında AK Parti ve Gelecek Partisi ile aktif görevlerde bulunmaya devam ettiğim 24. Dönem Diyarbekir Milletvekilliği ile milletime, devletime, vatanıma, değerlerime hizmet ettiğim siyasetten ayrılma kararı aldım” notunu düştü.

İçten’in video mesajda yaptığı açıklama şöyle:“Hatalarının bedelini ödemeden siyasete devam etmek siyasal tarihte çok da doğru sonuçlar doğurmayacağı inancındayım. Bu benim için de bir başarısızlıktır ve sorumluluk sahibi olan biri olarak görevlerimden istifa etme kararı aldım. Bu benim için özeleştiri yapacağım bir süreçtir.

Gelecek Partisi'nde bulunan resmi tüm görevlerimden; genel başkan danışmanlığı, teşkilat başkan yardımcılığı, denetleme kurulu ve parti yönetim kurulu üyeliğinden Sayın Genel Başkan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'ndan müsaade alarak ayrılıyorum.”

AKP'NİN KURUCULARINDAN

AKP'nin kuruluş sürecinde yer alan isimlerden olan eski AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 2019 yılında partiden istifa ettiğini açıklamıştı.

Milli Gençlik Vakfı, Refah Partisi Gençlik Kolları, AKP Eminönü ilçe teşkilatı kuruculuğu, Fatih Belediyesi meclis üyeliği ilçe başkan yardımcılıkları, Diyarbakır Milletvekilliği, TBMM İçişleri ve Savunma Sanayi komisyon üyelikleri, AKP genel merkez Siyasi ve Hukuki işler başkan yardımcılığı gibi görevlerde bulunan İçten, Fazilet Partisi'nde yaşanan ayrışma sırasında Erdoğan'la birlikte hareket etmişti.

İçten “Başkaldırıyorum ve AKP’den istifa ediyorum” başlıklı açıklamasında “Değerli gönül dostları; sizler ile birlikte yeni bir sürece adım atıyoruz. Başkaldırı sürecine giriyoruz” ifadelerini kullanmıştı.