Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan 'Cumhuriyet Bayramı' ihlali: Büro Emekçileri Sendikası'ndan tepki

HABER MERKEZİ

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) Cumhuriyet Bayramı’na yönelik ihlali dikkat çekti.

GİB, vergi dairelerine gönderdiği yazı ile 28 Ekim Pazartesi günü veznelerin 17:00’ye kadar açık bulundurulması ve her an veznelerde çalıştırılmak üzere personelin hazır bulundurulması gerektiğini belirtti. Büro Emekçileri Sendikası (BES) ise duruma tepki gösterdi.

'28 EKİM'DE MESAİNİN 13.00'DE BİTMESİ GEREKİYOR'

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 28 Ekim’de mesainin 13.00’de bitmesi gerektiğini vurgulayan BES tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Maliye çalışanları bugüne kadar görevini artan zorluklara, yıpratıcı şartlara rağmen iş disiplini ile sorumluluğunu fedakârca yerine getirmişlerdir. Dijital ortamların gelişmesine rağmen iş yükü artmış, son zamanlarda çıkarılan borç yapılandırma süreçlerinde ise fiziki ve moral anlamında yıpranmıştır. Ancak idare tarafından çalışanlarının şartları gözetilmediği gibi, birim zamanda yapılan iş miktarı, kat kat arttığı halde yapılandırma dönemlerinde çalışanların hakkı olan ‘fazla çalışma’ ücretleri de gündemden çıkarılmıştır. 28 Ekim tarih için çalışma çağrısı ise iş yükü yönünden değil, haklar yönünden bir ihlal anlamına gelmektedir. Bayram nedeniyle 28 Ekim 13:00’ten itibaren resmi tatildir. GİB’in son yazısı, fazla çalışma ihtiyacından çok, ülkemizin en önemli günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına yönelik ihlal ve dikkatsizlik içermektedir. Derhal bu yazının gözden geçirilerek geri çekilmesi, gerekiyorsa her zaman olduğu gibi beyan ve ödeme sürelerinin ay sonuna uzatılmalıdır. Maliye emekçileri ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.”