Genç besteciler Mozart ile kaynaşıyor
Gedik Sanat, üç genç besteciye verdiği yaylı dörtlü siparişleriyle kurguladığı ‘Fusion Kaynaşma’ adlı projesiyle dinleyiciyle çevrimiçi buluşmaya hazılanıyor.
Buse İlkin Yerli
Günümüz müziğinin geçmişin birikiminden beslenerek oluştuğu düşüncesinden yola çıkarak, dönem ve stillerin bir bütün olduğunun altını çizen projede, Albinoni, Mozart ve Rossini’nin ünlü eserlerinden bölümleri Aslıhan Keçebaşoğlu, Utku Aşuroğlu ve Uğurcan Öztekin kaynaştırıyorlar.
Gedik Kaynak bünyesinde üretilen farklı renk ve boyuttaki kaynak tellerinin çeşitliliğinden yola çıkarak oluşturulan yaylı dörtlü projesini Gedik Filarmoni Orkestrası bünyesinde çalışmalarını sürdüren Murat Erginol ( Keman), Rüstem Mustafa (Keman), Öykü Koçoğlu ( Viyola), Çağlayan Çetin ( Viyolonsel) yorumlayacak.
ÇEKİMLER KAYNAK FABRİKASINDA
Gedik Kaynak’ın fabrikasında gerçekleşen çekimlerde kaynak tellerinin üretim süreçleri ve kaynak yapılan anların görüntüleriyle oldukça ilgi çekici bir kurgu hazırlandı. Kaynak tellerinin sanat ile ilişkilendirilmesi aslında imge ve sembollerle yaşamı daha bilinçli ve estetik bir biçimde algılamaya başlayacağımızın da mesajını veriyor. Albinoni’nin Adagio, Mozart’ın Küçük Bir Gece Müziği ve Rossini’nin Sevil Berberi Operası Uvertüründen küçük parçaları fabrikanın içerisinde dinlerken kaynak yapan bir işçinin leitmotifi ile günümüze birleştirileceksiniz. Gedik Sanat birleştiren projelerine sanayi ve sanatı, geçmişi ve bugünü iç içe geçirerek devam ediyor.
Gedik Sanat’ın dijital projesi Kaynaşma bünyesinde Gedik Sanat Sosyal Medya Hesaplarından 21-22-23 Ağustos tarihlerinde saat 18.00’da üç bölüm halinde yayınlanacak. Ayrıca Gedik Filarmoni Orkestrası Temsilcisi ve projede yaylı dörtlü eserleri yorumlayan toplulukta Keman Sanatçısı Murat Erginol, 17 Ağustos tarihinde Uğurcan Öztekin, 18 Ağustos tarihinde Utku Aşuroğlu ve 19 Ağustos tarihinde Aslıhan Keçebaşoğlu ile saat 21.00’da yazdıkları eserler ve proje üzerine düşünceleri üzerine Instagram üzerinde canlı sohbetler gerçekleştirecek.
GEÇMİŞİN ESTETİĞİNE BİR GÜNCELLEME
Kaynaşma ‘Fusion’ projesini “geçmişin estetik görüşüne bir güncelleme” diye tanımlayan Gedik Genel Sanat Yönetmeni Caner Akgül, “Tomaso Albinoni’nin ünlü Adagio eserini Uğurcan Öztekin, Mozart’ın Küçük Bir Gece Müziği eserini Utku Aşuroğlu, Rossini’nin ünlü Sevil Berberi Uvertürünü ise Aslıhan Keçebaşoğlu kendi müziğiyle günümüze taşıyor” diyor.
Bilinçli bir sanat takipçi kitlesi yaratabilmek için sanat kurumlarının nitelikli ses ve görüntü arşivi oluşturabilmesinin büyük önem taşıdığını söyleyen Akgül, “‘Kaynaşma ‘Fusion’ adlı çalışmasında sanayi ve sanatın imgesel öğelerle ne derece ilişki kurabileceğini gösteriyor. Bu projede Kaynak tellerinin birleştirici özelliği ile bir yaylı dörtlü vasıtasıyla müziğin birleştirici özelliğinin buluşmasına tanıklık ediyoruz” şeklinde konuşuyor.