17 yaşındaki müzisyen Batuhan Büke, koronavirüs salgınıyla en önde mücadele eden sağlık emekçileri için yaptığı besteyi YouTube kanalında yayınladı.

Genç müzisyenden sağlık emekçileri için beste

HABER MERKEZİ

Anne- babası sağlık emekçisi olan 17 yaşındaki Batuhan Büke, “Her Şey Sağlığım İçin C-19” adlı albümünü, gece gündüz risk altında çalışan sağlık emekçileri için yaptı.

5 yaşında piyano çalmayı öğrenen genç müzisyen, sağlık çalışanı anne ve babasıyla birlikte tüm sağlıkçılar için geçen yıl çıkardığı “Her Şey Sağlığım İçin C-19” isimli enstrümantal albümüyle sağlık emekçilerinin sesi oldu.

Henüz 14 yaşındayken 25 Temmuz 2018'de çıkardığı “Çocukluk” adlı albümüyle “Trend Topic” olan Batuhan Büke, “Annem çocuk cerrahisinden emekli. Babam Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ve şu anda risk altında çalışıyor. Babamı aylarca göremediğim oldu. O zor dönemi hâlâ yaşıyoruz. Son albümümü ailem ve tüm sağlık çalışanlarına adıyorum” dedi.

"Koronavirüs ile mücadelenin yaklaşık 1.5 yılını doldurduk Annem ve babam sağlık çalışanı. Bende sağlıkçı çocuğu olarak bütün sağlık çalışanlarının yakınlarını ve kendilerinin zor bir psikolojik durumda olduğunun farkındayım" diyen Büke, "Günde onlarca hastaya bakmaktasınız. Sizleri çok iyi anlıyorum. Babamda Covid-19 virüsüne yakalandı fakat çok şükür atlattı. Umarım bu enstrümental elektronik parçayı kahve molanızda veya dinlenme aranızda dinlersiniz ve biraz olsun moraliniz ve motivasyonunuz artar. Sizlere borçluyuz esas kahramanlar sizlersiniz. Esas kahraman sağlık çalışanları" dedi.

Büke, şöyle devam etti:

“Piyano çalmaya başlamamda en büyük etken ünlü piyanist ve benim amcam olan Burçin Büke'ydi. Sanatı, müziği bana o sevdirdi. Bir diğer isim ise benim müzikle aramdaki bağı kuvvetlendiren ünlü sanatçı Güvenç Dağüstün. İsmini duyduğum zaman çok heyecanlanıyorum. Ve tabi ki şarkılarıyla, o güzel sesiyle sanata, müziğe hayranlığımı bir kez daha dile getiren ünlü şarkıcı Feride Hilal Akın. Herkesin hayatına yön veren kişiler vardır. Benimkiler de kıymetli bu üç isimdir.”