Yarın İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Avrasya Maratonu’nda koşacak ALİKEV gönüllüleri gençler için umut ışığı olacak

Gençlere umut olmak için koşacaklar

MERVE MUTLU DORAK

Gezi Direnişi sırasında saldırıya uğrayarak yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi tarafından kurulan ALİKEV’i, Ali İsmail’in abisi Gürkan Korkmaz’la konuştuk. Yarın İstanbul’da yapılacak Avrasya Maratonu’nda, ‘İyilik Peşinde Koş Platformu’ adıyla ALİKEV’e bağış için koşacak olan Gürkan Korkmaz, koşuya tüm ailenin destek vereceğini ve gençlerin düşlerini her daim destekleyeceklerini söylüyor.

»ALİKEV’i hayata geçiriş süreciniz nasıl oldu?
Ali İsmail’in yaşarken yaptıklarından hareketle başladık. Onu ölüm şekliyle değil yaşam şekliyle anmak istedik. Gençleri desteklemek, onun düşleriyle onun yürüdüğü yolu devam ettirmekti amacımız. Ali İsmail, ‘Toplum İçin Gençlik’ projesini tuttuğu günlükte şöyle özetlemişti: “Benim amacım gençleri topluma yararlı hale getirmek, toplum için çalışan gençleri bir yere vardırma, yardımcı olma isteğim.” Ali İsmail böyle istemişti. Bu proje bize Ali İsmail’in mirası ve vasiyeti gibi aslında. 3 yıl kadar bir zamanda da elimizden geldiğince onun mirasına sahip çıkmak için adımlar atıyoruz.

»ALİKEV şu anda ne gibi etkinlikler yapıyor?
Biz 3 yıllık bir vakıfız. Geçen seneden beri de burs fonu oluşturuyoruz. Şu anda 109 aktif bursiyerimiz var. Antakya merkezde Gençlik Merkezi binamız var. 10 bin kitaplı bir kütüphanemiz var. Gençler istedikleri zaman toplanabiliyor, ders çalışıyor, kitap okuyorlar. Toplantı gibi etkinlikler için de kullanılabiliyor. Tamamen gençlere adanmış bir bina. ‘Düş Elçileri’ adında bir projemiz de var. Bu proje için Toplum İçin Gençlik projesinin bir versiyonu diyebiliriz. Ali İsmail’in düşlerine elçilik edenlere ithafen bu ismi taşıyor. Burada gençlere toplumsal fayda sağlayarak madden ve manen destekliyoruz. Fon sağlıyoruz. İhtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Diğer yandan Antakya’da müzik stüdyosu kurduk, annem de Antakya’da zaten. Gençler için ücretsiz tabi. Müzikle ilgilenen, ilgilenmek isteyen bütün gençlerimize açık. Önümüzde bir proje daha var “Eskişehir’de kuşlara, Afrika’da çocuklara su veriyor Ali İsmail” diye. Özet olarak Ali İsmail’i her alanda yaşatmaya çalışıyoruz.

»Burs Fonu kapsamında Emel annenin projesi 50 bin lirayı geçmiş durumda. Genel miktar ise 330 bin liranın üzerinde. Bağışlar nasıl değerlendirilecek?
Geçen sene de maratona katılmıştık. Kampanya olumlu sonuç verdi ve toplanan bağış 500 bin lirayı geçti. Geçen sene 55 öğrencinin 4 yıllık bursu sağlandı maratonla. Bu sene 109’a çıkardığımız öğrenci sayısıyla daha çok gence umut olmayı hedefliyoruz.

»Maraton koşusuna siz de katılacak mısınız?
4 yaşındaki oğlum Ali Yusuf bile katılacak! Ben, annem, babam, amcam, yengem, 9 yaşındaki yeğenim Tuana. Anlayacağınız 10 kişi toplanıp gideceğiz buradan.

»Maratonda toplanacak bağışlar ALİKEV aracılığıyla çocukların eğitimine destek amaçlı değerlendirilecek. Bu proje ile vermek istediğiniz mesaj nedir?
Yüzü aydınlığa dönük, çağdaş, hayata ve geleceğe umutla bakan gençlere teşekkür etmek istiyorum. 109 öğrenci için aylık 25 bin lira burs ayırıyoruz, insan kaynaklarını ve idari giderleri saymıyorum bile. Bunu bireysel bağışlarla yapabiliyoruz. Bütün gençlere ve bağışçılara, Ali İsmail’in adını yaşattıkları, annem ve babamın hayata tutunmalarına destek oldukları için çok teşekkür ederim. Buradan çağrım da şu: Destek olun! Az ama sürekli bağışlar sanıldığından daha önemli. Derler ya, “taşı delen suyun gücü değil damlaların sürekliliğidir.” diye, çok doğru.

***

Maratona destek büyük

Pazar günü İstanbul’da gerçekleşecek Avrasya Maratonu’nda ALİKEV için koşacak isimler arasında tanıdık simalar da mevcut. ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Gazeteci Özgür Mumcu, Tiyatro Sanatçısı Levent Üzümcü, Niyazi Koyuncu, Funda Eryiğit, Leman Sam, Fırat Tanış, Metin Uca, gibi isimler sosyal medyadan yayınladıkları videolarda koşuya ve ALİKEV’e desteklerini açıkladı.