Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen programda Cumhurbaşkanlığı ile 16 Bakanlığın önümüzdeki 100 gün içinde gerçekleştireceği icraatları tanıttı. Ekonomik krize dair eylem bekleyenler gençlik radyosu ile yetinmek zorunda kaldı

Gençlerin işi yok ama radyosu var

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyük bir şatafatla ikinci yüz günlük eylem planını açıkladı. Ekonomik krizi aşacak paket bekleyenler için ikinci yüz gün de hayal kırıklığı oldu. Enflasyon ve işsizlik gibi alanlara dair adım yerine gençlere radyo kurma vaadi geldi.

BIRAK FREKANSI AYNI DÜNYADA DEĞİLİZ
Erdoğan, “İlk 100 günlük programda yer alan 400 eylemden 340 tanesini tamamladık” dedi. İkinci 100 günlük eylem planında 24 milyar liralık 454 eylemin öngörüldüğünü ifade eden Erdoğan, yeni dönemde yapılması planlanan çalışmaların bazılarını şu başlıklar altında sıraladı:

♦ Gençlerimizin sesi soluğu olacak ‘Aynı Frekanstayız’ adıyla bir Gençlik Radyosu kuruyoruz.

♦ Gençlerimize gelecek iş planlarında yardımcı olmak amacıyla üniversitelerimizin tamamında Kariyer Merkezleri kuruyoruz.

♦ İllerimize verilen hizmetlerin takibi ve tespiti için 81 İl Karnesi Projesi’ni devreye alıyoruz.

♦ Şehirlerimizin estetiğine zarar veren tabela kirliliği ile daha yoğun bir mücadeleye girişiyoruz.

♦ İllerimizin tamamında Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Birimleri kuruyoruz.

♦ Kitle fonlaması düzenlemelerinin yürürlüğe konması hedeflenirken, Açık Veri Paylaşım Portalı’nın hazırlanması ve kullanıma açılması sağlanacak.

♦ Vergi dışı gelirlere yönelik Ortak e-Tahsilat Platformu’nun devreye alınması için adım atılacak. İnteraktif Vergi Dairesi kapsamına 5 yeni hizmet eklenecek.

♦ Tarım sektörü için üç yeni bor gübre üretimine başlıyoruz. Bin maden sahasının ekonomiye kazandırılması için ihaleye çıkıyoruz.

♦ Finansal istikrarın güçlendirilmesi ve finansal sektörün sağlıklı gelişimi amacıyla Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi tesis ediyoruz.

♦ İkinci 100 günlük eylem planı kapsamında, obezite ile mücadele için 30 obezite merkezi açılacak.

♦ Akıncı İHA Projesi sözleşmesini imzalıyoruz.

KRİZ YOK SAYILIYOR
Erdoğan’ın açıkladığı ikinci yüz günlük eylem programı da ekonomik krizi görmemeyi tercih etti. Ülkede her şey normal gibi hazırlanan eylem programı gösterişli bir seçim propagandasının ötesine geçemedi.