SOL Genç, DİP’li Öğrenciler, Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) ve TKH Gençliği, İzmir Karşıyaka'da Denizleri andı.

Gençlik 50'nci yılda Denizlerin yolunda

BİRGÜN EGE

İzmir'de gençlik örgütleri Karşıyaka Çarşı'da yürüyerek, sahilde denize karanfil bıraktı. SOL Genç, DİP’li Öğrenciler, Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) ve TKH Gençliği tarafından düzenlenen eylemde, “50’nci yılda gençlik Denizlerin yolunda” ifadeleri kullanıldı. Basın açıklamasında şunlar dile getirildi: “Devrimciler ölürler, ancak devrimler sürer. Devrimleri başarıya ulaştırmak, sınırsız ve sınıfsız bir dünyayı kurmak, Denizlerin yarım bıraktığını tamamlamak bugün sosyalist hareketin ve gençliğin temel görevidir.”

Bu yıl Denizlerin idamının 50'nci yıldönümü olduğu hatırlatılan açıklamada, "Topraklarımız 70 yıldır ABD emperyalizminin bölge ülkelerini işgal ve sömürgeleştirme savaşları için sıçrama tahtası oldu. NATO memleketimizden rica minnetle değil, Denizlerin de bizlere gösterdiği gibi ancak emperyalizmle ve onun işbirlikçileriyle mücadeleyle kovulabilir. Deniz’leri anmak yetmez, onların hayatlarını verdikleri mücadeleyi tamamlamak devrimcilerin ve elbette biz gençlerin boynumuzun borcudur. Onların 6.Filo’yu denize dökerek, Komer’in arabasını yakarak, NATO üslerine yaptıkları baskınlarla yükselttikleri anti-emperyalist mücadeleyi bizler NATO’yu bu topraklardan bir daha gelmemek üzere kovarak tamamlayalım" denildi.

'DEVRİMCİ DAYANIŞMA YOLUMUZA IŞIK TUTUYOR'

genclik-50-nci-yilda-denizlerin-yolunda-1012111-1.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri de Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde açıklama yaptı. Açıklamada, "Denizleri idam edenler, sosyalist, devrimci mücadeleyi ezdiklerini, yendiklerini düşündüler, ama Denizlerin uğrunda mücadele verdiği değerler ve mücadeleleri de idamları durdurmak, onları kurtarmak için Kızıldere’de yaşamını ortaya koyan Mahir Çayan ve yoldaşlarının devrimci dayanışması da yolumuza ışık tutmaya devam ediyor. 'Yollar yürümekle aşınmaz' diyenlere karşı yürüye yürüye başka bir yolu açtı Denizler, Mahirler, İbrahimler. Bugün bu yoldaki yürüyüşü sürdürmek hepimizin görevi ve bu mücadelede yitirdiklerimize borcumuzdur" ifadeleri kullanıldı.

genclik-50-nci-yilda-denizlerin-yolunda-1012112-1.