İsrail Konsolosluğu önünde bir araya gelen gençlik örgütleri, direnen Filistinlilere destek açıklaması yaptı.

Gençlik Filistin halkının yanında, emperyalizmin karşısında

YAREN ÇOLAK

İşgalci İsrail’e karşı Filistin halkının direnişine yönelik saldırılar da sürüyor. Günlerdir devam eden çatışmalarda 69 Filistinli hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden 14’ü ise çocuk.

SOL Genç, Devrimci Gençlik Dernekleri, TKH Gençliği, Gençlik Hareketi Koordinasyonu çağrısıyla bir araya gelen gençler, Filistin'de direnenlere destek açıklaması yaptı. Gençlik örgütleri adına yapılan ortak açıklamada, “Bizler, 68’den bugüne emperyalizmle savaşan gençliğin yolunda ve her daim direnen Filistin halkının yanında, emperyalizmin karşısında olacağız” denildi.

Basın metnini okuyan Devrici Gençlik Dernekleri’nden Öyküm Ozbay, “Hamisi ABD’nin güvencesi altında on yıllardır Filistin topraklarını işgal eden İsrail, direnen Filistin halkına yönelik saldırganlığını her geçen gün arttı ve Filistin’de sayısız katliam gerçekleşti” diye konuştu.

AKP FİLİSTİN'İN YANINDA DEĞİL, KARŞISINDADIR

ABD ve AKP’nin de İsrail’in destekçisi olduğunu vurgulayan Ozbay, “Bugün İsrail’e karşı naralar atan AKP, her fırsatta İsrail’le iş tutmakta; ekonomik, siyasi, askeri ilişkilerini geliştirmektedir. ABD, emperyalist çıkarları doğrultusunda bölgeyi istediği gibi şekillendirmeye çalışarak, bölgede İsrail’le birlikte kanlı politikalar yürütmektedir. Türkiye ise sermaye sınıfı eliyle, gerek emperyalist savaş örgütü NATO’ya üye olması, gerek sınırları içinde emperyalist güçlerin askeri üslerini bulunması bakımından emperyalistlerin politikalarına hizmet etmektedir. ABD ile neredeyse her alanda işbirliği içinde olan AKP, Filistin’in yanında değil karşısındadır” ifadelerini kullandı.

68’DEN BU YANA GENÇLİK DİRENENLERİN YANINDA

“Nehirden denize özgür Filistin” diyen Ozbay sözlerine şöyle devam etti:

Bizler, 68’den bugüne emperyalizmle savaşan gençliğin yolunda ve her daim direnen Filistin halkının yanında, emperyalizmin karşısında olacağız. Filistin halkının haklı davasını ve direnişini yükseltecek; katillere, işgalcilere ve yerli işbirlikçilerine karşı bir adım bile geri atmayacağız. Gençlik direnen Filistin halkının yanında.