Genelkurmay Başkanlığı, Mersin'deki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağına yapılan saldırıyı sert bir dille kınadı. Saldırı "alçaklık" olarak nitelendirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Mersin'deki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağına yapılan saldırıyı sert bir dille kınadı. Saldırı "alçaklık" olarak nitelendirildi. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türk bayrağına saldırıda bulunanlar için, "sözde vatandaş" ifadesi kullanıldı. Açıklamada, saldırı için, "Haince bir davranış" denildi.

Genelkurmay Başkanlığı, bayrağa el kaldırmaya yeltenmenin gaflet, dalalet ve hıyanetten başka bir şekilde tarif edilemeyeceğini belirtti. Açıklamada, "Dost ve düşman herkes şunu çok iyi bilmelidir ki; ne bu ülkenin bölünmez bütünlüğü ne de bu birlik ve bütünlüğün sembolü olan şanlı Türk bayrağı asla sahipsiz değildir" denildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ülkeyi ve bayrağı koruma ve kollamaya, bunun için gerekirse kanının son damlasını akıtmaya hazır ve yeminli olduğu da kaydedildi.

GÜL: ZAVALLILAR

Olaya başka tepkiler de geldi. Dışişleri Bakanı Gül, bayrak yakmak isteyen kişileri "zavallı" ve "bedhahtlar" olarak nitelerken, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat da "Bunu yapanlar ya akıl hastasıdır ya da toplumsal barışı sabote etmek isteyen provakatörlerdir" dedi. CHP Genel Başkanı Deniz Başkal da, tepkisini şu sözlerde dile getirdi: "Bunları içimize sindirmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir. Atatürk Kurtuluş Savaşı'nda İzmir Hükümet Konağına girdiğinde yere atılan Yunan bayrağını kaldırtarak, bayrağın bir millet açısından önemini vurgulamıştır. Bir o düşünceye bakın bir de o çapulculara. Ne acı manzara. Bunları özellikle söylüyor ve karşılaştırıyorum ki bu düşünceleri aklından dahi geçirenler biran önce vazgeçsinler."

EKONOMİ DÜNYASINDAN TEPKİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, olayı gerçekleştirenleri, "birkaç kendini bilmez" olarak nitelendirdi ve olayı kınadı. Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan da, olayı kınadı.