ABD’de polis tarafından öldürülen George Floyd’la ilgili “yas tutmuyoruz” diyen CrossFit CEO’su Greg Classman, özür dileyerek istifa etti

George Floyd için yas tutmuyoruz diyen CrossFit CEO’su istifa etti

ABD’nin Minneapolis kentinde siyah yurttaş George Floyd’un polis tarafından öldürülmeşinin ardından ırkçılık tartışmaları ülke genelinde devam ediyor. Sokaklarda ırkçılık karşıtı eylemler devam ederken, aynı zamanda konuyla ilgili yapılan yorumlar da tartışmaların bir parçasını oluşturuyor.

Son olarak CrossFit kurucusu ve CEO’su Greg Classman, cinayeti neden kınamadıklarıyla ilgili gelen bir soruya, “George Floyd için yas tutmuyoruz. Ne ben ne çalışanlarımın yas tuttuğunu düşünmüyorum. Bana neden yas tutmam gerektiğini söyleyebilir misiniz?” şeklinde bir yanıt vermişti.

Ayrıca bu açıklamalarından kısa bir süre önce Glassman, ırkçılık karşıtı protestoları salgına benzeterek, “Bu Floyd-19” ifadelerini kullanmıştı.

Glassman’ın bu açıklamaları, sosyal medyada yoğun tepkilere neden olmuş, şirketin uzun dönem sponsoru Reebook, açıklamaların ardından sponsorluk anlaşmasını iptal ettiğini duyurmuştu.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Greg Glassman, yaptığı açıklamalar nedeniyle özür dileyerek, istifa ettiğini duyurdu.