Geçen ay Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı tarafından fakültedeki görevine son verilen Öğretim Elemanı Sinan Oruçoğlu, sosyal medya hesabından hakkında yapılan açıklamalara yanıt verdi

Gerekçe gösterilmeden görevine son verilen Oruçoğlu'ndan açıklama

SEDA BALMUMCU

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema bölümü Öğretim Elemanı Sinan Oruçoğlu'nun görevine, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ayhan tarafından, hiçbir gerekçe göstermeksizin geçen ay son verildi.

Oruçoğlu'nun sosyal medyada görevden alınmasını duyurmasının ardından çok sayıda öğrencinin olaya tepki göstermesini duyurmamızın ardından Dekan Ayhan, Twitter hesabından BirGün’ü hedef gösterdi ve yerel bir gazetede Oruçoğlu’na yanıt niteliğinde açıklama yaptı.

Oruçoğlu ise sosyal medya hesabından konuya ilişkin “Dekanlık mertebesine yükselme kutlamasına katılmama konulu kompozisyon” başlıklı bir açıklama paylaştı.

"Can yakıcı sayısız konudan oluşan gündemde iş yaşamımda maruz bırakıldığım gerekçesiz bir uygulamayla ilgili yeniden açıklama yapmaktan utandığımı öncelikle belirtmeliyim" diyen Sinan Oruçoğlu, Ayhan’ın yaptığı açıklamada da yanıltıcı bilgi verdiğini, Türk Dili Bölümü’ne gönderilmesine ilişkin yazılı bir belgeyi tüm girişimlerine rağmen alamadığını ancak fakültedeki görevinin bittiğinin sözlü olarak tarafına iletildiğini dile getirdi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İletişim Fakültesinde görevlendirilmemle Ilgili yazışmalarda yer alan bilgilerin amaca uygun biçimde dönüştürülerek ve kafa karışıklığı yaratarak düzensizlikte sunulması en iyimser yaklaşımla anlama ve anlatma konusunda Türkçeye ilişkin sorunlar yaşanmakta olduğunun belirtisi olarak düşünülebilir. ilgili açıklamada oluşturulmaya çalışılan ama anlatımdaki muğlaklık nedeniyle oluşturulamayan savların herhangi bir gerçekliği yoktur. Beş yıldır görev yaptığım birimden gerekçe gösterilmeksizin önceki görev yerim olan Türk Dili Bölümüne gönderilmemin neden bu kadar tepki aldığını, sorunsuz işleyen bir sistemin keyfi bir biçimde bozulduğunu fakültedeki herkes bilmektedir.” ifadelerine yer veren Oruçoğlu,iki akademisyen ile birlikte konuyla ilgili görüşmek için Ahmet Ayhan'ın odasına girdiklerinde, ‘dekanlığa atandıktan sonra hayırlı olsun ziyaretine gelmeyen iki kişiden biri olduğunu’ öğrenmesiyle konuşmanın başladığını, görüşmenin ilerleyen kısmında da fakültedeki etkinliklere hiç gelmediği, kuruma aidiyetinin olmadığı, kendisini yalnızlaştırma operasyonunun parçası davranışları olduğu gibi akademik işleyişle ilgisi olmayan söylemlerin görüşmenin omurgasını oluşturdu.

gerekce-gosterilmeden-gorevine-son-verilen-orucoglu-ndan-aciklama-482718-1.

“Fakülteye aidiyetimin hangi düzeyde olduğunu sevgili öğrencilerimin sosyal medyada ya da kişisel hesaplarıma yazdıklarıyla ve çalışma arkadaşlarımın gururlandıran ifadeleriyle ben de öğrendim, onur duydum” diyen Sinan Oruçoğlu, "İnceliklerini asla unutmayacağım öğrencilerime, idari kadrodaki sevgili arkadaşlarıma, fakültedeki değerli hocalarıma bana kattıkları her şey için teşekkürü borç bilirim. Saygılarımla" ifadeleriyle açıklamasına son verdi.