İzmir’de 'Geri alalım' diyen gençler, ÖSYM Başkanı’nın ‘Sınavlardan kârımız yok, maliyetine yapıyoruz’ sözlerini protesto etti. Yapılan açıklamada, “Bugün ceplerini milyonlarca dolduranlar, öğrencilerin ceplerdeki 3 kuruşa göz dikiyorlar” denildi

'Geri alalım' diyen gençlerden ÖSYM’ye protesto

AYCAN KARADAĞ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün sınav ücretleriyle ilgili, "Gerçekleştirilen sınavlarda kesinlikle kâr amacı güdülmemektedir. ÖSYM sınavları maliyetine yapıyor, kâr etmiyor. Sınavların özelliğine göre de bu maliyetlerde çeşitli artışlar oluşuyor" açıklamasına öğrenciler tepki göstermeye devam ediyor. İzmir’de “Geri alalım” diyen gençler, bugün ÖSYM’nin önünde bir basın açıklaması gerçekleştirerek protesto etti.

geri-alalim-diyen-genclerden-osym-ye-protesto-644784-1.

"GASP EDİLEN PARASIZ EĞİTİM HAKKIMIZI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Sınavlardan kâr etmediğini iddia eden ÖSYM’nin diyerek yalan söylediğini adeta bir şirket gibi yönetildiğini ifade eden gençler, “Eğitim haktır, satılamaz. ÖSYM’nin 2018 yılı faaliyet raporu, kurumun yıl içinde yapılan altı sınavdan toplam 113 milyon 788 bin TL kâr elde ettiğini ortaya koymuştur. Yıl içinde yapılan tüm sınavlarda kullanılan testlerin hazırlanması, soru kitapçıklarının basılması, paketlenmesi, nakliyesi gibi kalemler için toplam 623 milyon 578 bin 517 TL harcandığını belirtilmişti. ÖSYM’nin sınavlardan elde ettiği gelir ve maliyet gideri arasındaki fark 113 milyon 788 bin TL olmuştu. ÖSYM’nin faaliyet raporunda, adaylardan alınan sınav ücretlerinin kurumun parasal kaynağını oluşturduğu da vurgulanmıştı. Bugün ceplerini milyonlarca dolduranlar, öğrencilerin ceplerdeki 3 kuruşa göz dikiyorlar. Hayat pahalılığı bu kadar artmışken her sene yapılan zam üstüne zamlarla beraber omuzlarımızdaki yük daha da artıyor. Bizler öğrenciler olarak sesimizi yükseltiyoruz. Gasp edilen parasız eğitim hakkımızı savunmaya devam edeceğiz” dedi.