Çok sayıda gerici derneğin de aralarında yer aldığı Bursa Gönüllü Platformu, kentte festivallerin yasaklanmasını istedi. Gerici platformun açıklamasına tepki gösteren SOL Parti Bursa İl Örgütü ise yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada "Emekçilerin sendika hakları için mücadele etmesi gereken Hak-İş’ten, sendika ve emek düşmanı, yandaş işadamları derneği Müsiad’a, iktidarın fonladığı, ihale zengini tarikat yuvaları İHH, Ensar gibi yapılardan, milli eğitimi ve çocuklarımızı teslim etmeye çalıştıkları yandaş Tügva’sına kadar hepsi ortak olmuşlar festivaller yasaklansın diye bildiri yayınlamışlar” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haber Merkezi
Gerici dernekler bu kez Bursa'da 'festival yasağı' istedi
Fotoğraf: AA

birgun.net

Geçtiğimiz günlerde Balıkesir'de festivallerin yasaklanmasını isteyen iktidar tarafından fonlanan gerici kuruluşlar, bu kez Bursa'da festivallerin yasaklanmasını istedi. 

Aralarında Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜGVA, MÜSİAD, ÖNDER, İlim Yayma Cemiyeti, İHH ve Memur-Sen'in (AGD) de yer aldığı Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu, ketteki festivallerin yasaklanmasını istedi. 

Düzenlenen festivallerin gençleri “gayri ahlaki haram ilişkilere”, içkiye, isyana ve başkaldırıya yönlendirdiğini savunan gerici bileşim, kentte gerçekleşecek etkinlikliklerde de kadın ve erkeklerin ayrı bölümlerde yer almasını istedi. 

Platform, deprem acısı ve ekonomik sorunları da kendi çıkarı için kullanmaktan çekinmeyerek, “Ülkemizin deprem sonrası acısının hâlâ taze olduğu, ekonomik zorluklarla mücadele ettiği bu zorlu günlerde, bu gibi faaliyetlere son verilmelidir” dedi.

SOL PARTİ’DEN TEPKİ

Bursa Gönüllü Kuruluşlar adlı platformun yazılı açıklamasının ardından SOL Parti Bursa İl Örgütü de bir açıklama yayınlayarak gerici platforma tepki gösterdi.

Açıklamada “İmzacılar arasında kimler yok ki; işçilerin, emekçilerin sendika hakları için mücadele etmesi gereken Hak-İş’ten, sendika ve emek düşmanı, yandaş işadamları derneği Müsiad’a, iktidarın fonladığı, ihale zengini tarikat yuvaları İHH, Ensar gibi yapılardan, milli eğitimi ve çocuklarımızı teslim etmeye çalıştıkları yandaş Tügva’sına kadar hepsi ortak olmuşlar festivaller yasaklansın diye bildiri yayınlamışlar” ifadelerine yer verildi.

"BU NE CÜRET?"

SOL Parti tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde.

"Bursa'nın tarikatçı, dinci, gerici dernek ve sendikaları festivaller yasaklansın diye ortak bir bildiri yayınlamışlar. Neymiş; festivaller gençlerimizi gayri ahlaki haram ilişkilere, sarhoş edici içki ve madde kullanımına, isyan ve başkaldırıya yönlendiriyormuş. Gençlerimizin helal yoldan kontrollu bir şekilde kültürel faaliyet ve eğlence etkinliklerinde bulunmaları yerine böyle başıboş ve sınır tanımaz kutlama şekillerinin teşvik edilmesini doğru bulmuyorlarmış. Bu gibi festivallerin iptal edilmesini talep ediyorlarmış. Yapılan her türlü etkinlikte de kız-erkek bölümünün ayrılması, alkollu işki ve madde kullanımının olabildiğince önüne geçilmesi ve denetlenmesi, gençlerin ahlakını bozucu davranışların engellenmesi gibi adımların atılmasını bir an evvel talep ediyorlarmış Bu ne cüret ? Bu nasıl bir saldırganlık? Siz insanların, toplumun ahlak bekçileri misiniz? Siz, ne cüretle insanların yaşam tarzlarına müdahale edersiniz? Ne hakla festivallere, sanata yasak getirilmesini talep ediyorsunuz?  Kendi dinci-gerici dayatmalarınızla toplumu dizayn edebileceğinizi mi zannediyorsunuz?"

"ÖFKENİN İSYANA DÖNÜŞMESİNDEN KORKUYORSUNUZ"

"Elbette buradaki amacınızı biz çok iyi biliyoruz. Bir yandan halkımızın haklarına, yaşam tarzına, eğlence anlayışına müdahale etmeyi ve kendinizi dayatarak toplumu kendinize benzetmeyi amaçlarken, diğer bizzat yattığınız ve sahibi olduğunuz bu çürümüş soygun düzeninizdeki kötülüklerin, muazzam hayat pahallılığının, fakirliğin ortalığa saçılmasını, konuşulmasını istemiyorsunuz. Son benzin zamları, halkın sırtına bindirilen ağır vergiler büyük bir öfkeye neden oldu. Bu öfkenin isyana dönüşmesinden çok korkuyorsunuz, biliyoruz. Yoksulluktan, pahallılıktan ve işsizlikten kırılan halkımızın bir nebze olsun eğlenebilmesi, kültür-sanat faaliyetlerinde bulunmasını dahi kabullenemeyip yasaklanmasını talep etmek faşizmin tam da kendisidir."

"ÇOCUKLARIMIZA SALDIRIYLA VAZİFELENDİRMİŞ OLDUKLARINI GÖRÜYORUZ"

"İmzacılar arasında kimler yok ki; işçilerin, emekçilerin sendika hakları için mücadele etmesi gereken Hak-İş’ten, sendika ve emek düşmanı, yandaş işadamları derneği Müsiad’a, iktidarın fonladığı, ihale zengini tarikat yuvaları İHH, Ensar gibi yapılardan, milli eğitimi ve çocuklarımızı teslim etmeye çalıştıkları yandaş Tügva’sına kadar hepsi ortak olmuşlar festivaller yasaklansın diye bildiri yayınlamışlar. Bir de şu sıralar, bu imzacı güruhun milli eğitime ve çocuklarımıza saldırıyla vazifelendirilmiş olduklarını görüyoruz. Bir yanda değerler eğitimi kisvesi altında, köhnemiş zihniyetleriyle çocuklarımızı zehirlemeyi, diğer yanda ise, kız ve erkek çocukları ayırarak karma eğitime son vermeyi önlerine koymuş durumdalar."

"FESTİVALLERDEN ELİNİZİ ÇEKİN"

"Halkımızın yaşam tarzından, eğlence anlayışından elinizi çekin! Festivalleriden elinizi çekin! Milli eğitimden ve çocuklarımızdan elinizi çekin! Tarikatlar derhal kapatılmalıdır. Yolsuzluklarla, ihale kayırmacılığıyla sahip oldukları mal varlıklarına derhal el konulmalıdır. Bir kez daha yineliyoruz; Halkımızın yaşamını güzelleştirecek değerler eşitlikçi, özgürlükçü, aydınlanmacı, dayanışmacı, ilerici, laiklikten yana değerlerdir. Ne halkımız, ne de biz bu değerlerden vazgeçecek değiliz. Yapmak istediklerinizle ilgili halkımızı aydınlatmaktan ve saydığımız bu değerlerin peşinden koşmakta bir dakika tereddüt etmeyeceğimiz bilinmelidir. Halkımıza çağrımız, bu köhnemiş, gerici zihniyetlere karşı yan yana duralım, örgütlenelim ve mücadele edelim."