Kuzey Kıbrıs’ta kadınlara yönelik gerici sözleriyle gündeme gelen Ünsal, tepkiler üzerine konuşmasını yalanlayınca, haberi yapan gazete ses kaydı yayımladı.

Gerici müftünün ses kaydı yayımlandı
Fotoğraf: Bugün Kıbrıs

Attila AŞUT/Lefkoşa

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a Din İşleri Dairesi Başkanı olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Ünsal’ın, Gazimağusa Polatpaşa Camisi’ndeki bir seminerde, “Kadınlar, kocalarının yatak davetine icabet etmek zorundadır. Evlilik, çocuk yapmak içindir" biçimindeki sözleri ülkeyi karıştırdı. Ahmet Ünsal’ın kadınları aşağılayan sözlerine, çağdaş yaşam biçimini benimsemiş Kıbrıs toplumunun her kesiminden tepki yağdı. Art arda açıklama yapan siyasal parti sözcüleri ve kadın milletvekilleri, laikliğe aykırı tutumu nedeniyle Din İşleri Başkanı’nı kınarken, Ahmet Ünsal’ın görevden alınarak geri gönderilmesini istedi. Daha önce bu kurumda çalışmış kişilerin oluşturduğu Vakıflar ve Din İşleri Dairesi Emekliler Derneği de “Bu toplum böyle bir müftüyü asla kabul etmez, derhal görevden alınmalı” çağrısı yaptı. Medyada yer alan tüm yorumlarda da “Kıbrıs toplumunun seküler yapısını ve ilerici değerlerini bilmeyen bu kişinin müftülük makamda kalamayacağı” belirtildi.

MÜFTÜNÜN SÖZLERİ DOĞRULANDI

Ahmet Ünsal’ın kadınlara yönelik çirkin sözlerini kamuoyuna ilk duyuran “Bugün Kıbrıs” gazetesi, Din İşleri Dairesi’nin “yalandır” açıklaması üzerine, dün “Hodrimeydan” diyerek o konuşmanın ses kaydını yayımladı. Ses kaydında, Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a gönderilen ve KKTC Hükümeti’nce hemen yurttaşlığa kabul edilen “ithal müftü” Prof. Dr. Ahmet Ünsal’ın o seminerde aynen şöyle söylediği doğrulandı: “İnsanlar niye evlenir? Çoğalmak için. Dolayısıyla bir kadın, kocasının yatak davetine icabet etmek ZO-RUN-DA-DIR. Yani ihtiyacı karşılanacak... Bazıları evleniyorlar, bir sene geçiyor, iki sene geçiyor, üç sene geçiyor çocuk yok. Niye yok? Evlenmenin sebebi çoğalmak. Elalemin kızı, elalemin oğlu sana neslin üresin diye helal kılınıyor. Keyif yapasınız diye değil.”

Ahmet Ünsal’ın ülkeyi ayağa kaldıran sözleri üzerine bir açıklama yapan KKTC Din İşleri Başkanlığı, bu konudaki haberlerin asılsız olduğunu öne sürerek hukuki yollara başvurulacağını açıklamıştı. Kuzey Kıbrıs’ı karıştıran Prof. Dr. Ahmet Ünsal’ın şeriatçı çıkışı karşısında tepkiler çığ gibi büyürken, bu kişinin hemen görevden alınmasını isteyenlerin sayısı da artmaya başladı.