Gericiler saldırıyı sürdürüyor
Fotoğraf: Büyük Aile Platformu

HABER MERKEZİ

Seçim öncesi gerici çevrelere sözler veren iktidarın söylemlerinin etkisiyle LGBTİ+’lara yönelik saldırılar artıyor. Bir yandan Onur Yürüyüşü hemen hemen her ilde yasaklanırken diğer yandan gericiler ise hedef göstermeyi sürdürüyor.

İstanbul Saraçhane’de geçen yıl eylem düzenleyen Büyük Aile Platformu isimli gerici oluşum dün yaptığı açıklamada LGBTİ’leri hedef gösterdi. Platform’dan yapılan açıklamada şunlar denildi: “Ailemizi, gençlerimizi, çocuklarımızı, gelecek nesillerimizi küresel çetelerin hain plan ve projelerine karşı korumak için; devletimizi, hükümetimizi, yerel yönetimleri, bilim camiasını, akademiyi, tüm eğitim kurum ve kuruluşlarını, kültür-sanat-spor çevrelerini, iş dünyasını, sağlık sektörünü, her inanç ve mezhepten dînî yapıları/kurumları/unsurları, kadın-gençlik-çocuk gibi insana dair tüm kitle örgütlerini harekete geçirecektir. Biz buna inanıyor, bunun için gayret ediyoruz.. İnşallah milletimiz bu gelişmelere adım adım şahitlik edecektir. Biz hiçbir şahsı hedef almaksızın LGBT propaganda ve dayatmasına karşı duruyoruz. Durmaya da devam edeceğiz.”

İzmir Barosu tarafından Onur Haftası kapsamında Baro Bahçe’de düzenlenen Onur Kahvaltısı’na saldırı girişimi yaşandı. Etkinlik esnasında Bahçe önünde bir araya gelen ve aralarında Vatan Partisi, TGB, AKP İzmir Gençlik Kolları ve Ülkü Ocakları üyelerinin de bulunduğu bir grup basın açıklaması yaptı. Gazete Duvar’da yer alan habere göre basın açıklaması sonrası dağılmayan grup tekbir getirerek kahvaltıya gelenleri tehdit etti.

Avukatlar, çevik kuvvet polislerinin grubu dağıtmamasına tepki gösterdi.

Avukat Deman Güler, “Geçtiğimiz hafta 115 yıllık bir kurum olan İzmir Barosu binasının önünde LGBTİ+’lar Onur Pikniği yaptırılmadığı için bir basın açıklaması yapmak istediğinde buna izin verilmedi ve 115 yıllık tarihinde baronun önünde ilk defa avukatlara güç kullanıldı. Avukatlara uyguladıkları gücü, şiddeti asla ve asla bu provokatörlere kullanmıyorlar” diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise laikliği hedef aldı. Erbakan katıldığı bir yayında yeni anayasaya ilişkin gelen soru üzerine şunları aktardı: “Laiklik’ kelimesi Türkçe bir kelime değil. Bu her kesim tarafından farklı algılanmasına yol açıyor. Laiklik din düşmanlığı değildir. Kavram yanlış yorumlandı, bunun önüne geçilmeli. Dünya artık Mars’a Ay’a gitmiş, böyle bir dönemde biz sakallı insan şuraya giremez başı örtülü insan buraya girmez olmaz."

***

Bir konser daha iptal

Elle Style Awards Ödülleri‘nde aldıkları ödülleri kadınlara ve LGBTİ+’lara adayan Melike Şahin ve Mabel Matiz konserleri iptal edildi. enizli Belediyesi, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla 19 ve 30 Haziran’da Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılacak olan Mabel Matiz ve Melike Şahin konserlerini iptal ettiğini duyurdu. Belediye’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "19 ve 30 Haziran tarihlerinde Açık Hava Tiyatrosu’nda özel bir şirket tarafından yapılacak olan Mabel Matiz ve Melike Şahin konserleri iptal edilmiştir."