Gerze’de insanca yaşam mücadelesi verildi

Anıl VARLI

Termik santrala karşı direndiği gerekçesiyle Gerze halkının para ve hapis cezası almasına tepki gösteren Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) basın açıklaması yaptı.

‘Gerze halkının yanındayız’ başlık basın açıklamasını okuyan SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, “Gerze halkının haklı ve meşru mücadelesine verilen cezalar, yargı bağımsızlığı ve yargıya olan güvenin sorgulanmasına yol açan, ülkemiz adına da utanç verici bir durumdur” dedi.

GÖZDAĞI MI VERİLMEYE ÇALIŞIYOR?

Kolluk kuvvetlerinin sert müdahalelerine rağmen Gerzelilerin mücadeleden vazgeçmediğini belirten Özdağ şu ifadeleri kullandı: “Cerattepe, Yeşil Yol, Kazdağları gibi sayısız örnekte olduğu gibi uzun zamandır halkın, kamusal alanlara ve yaşam haklarına müdahaleye gösterdiği demokratik tepkiler en sert şekilde bastırılmaya çalışılmakta, rant temelli doğa tahribatı toplumsal duyarlılıklar yok sayılarak sürdürülmek istenmektedir. Termik santral projesi iptal edilmesine rağmen bu ceza, ülkemizin hemen her yerinde yürütülen çevre mücadeleleri için bir gözdağı olarak mı verilmiştir? Gerze mücadelesi Gerze’yle sınır değildir, ülkemizin her yerinde yaşama alanı mücadelesi verenler için örnek teşkil eden insanca yaşam mücadelesidir.”