Gezi Anneleri, Gülmen ve Özakça için açlık grevine girdi

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın görevlerine iade edilmek için başlattığı açlık grevine Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ve Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan da destek verdi.

Gezi Parkı eylemlerine yönelik polis saldırılarında yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan, işlerine geri dönmek için açlık grevinde bulunan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya destek için ‘Anneler Günü’nde açlık grevine başladı.

Bugün Antakya Parkı’nda açlık grevine başlayan Korkmaz ve Atakan, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerinin kabul edilmesini istedi.

***

Açlık grevinde 66’ncı gün

Ankara’nın Yüksel Caddesi’ne oturma eylemlerini 66 gün önce açlık grevine dönüştüren akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya toplumun değişik kesimlerinden destek veren yüzlerce kişi bir günlük açlık grevi yaptı. Gülmen ve Özakça’nın “açlığını paylaşan” destekçiler, yalnızca Yüksel Caddesi’nde değil, bulunduğu kentte açlık grevine girerek, direnişi büyüttü.