Gezi bugünkü direnişlerde yaşıyor

HABER MERKEZİ

İzmir Alsancak’ta bir araya gelen Emek ve Demokrasi Güçleri Gezi Direnişi’nin 8’inci yılında hayatını kaybedenler için anma düzenledi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı tarafından okunan basın açıklamasında, Gezi direnişinin adalet umudu olduğunu belirtildi.

Bildiride “Gezi yurttaşların kendi kaderini tayin etme iradesi ve kararlılığıdır. Bir kez yaşayan ömrünce unutamaz, Gezi unutturulamaz. Gezi ruhu Boğaziçi'ndeki gençlerdedir, her hava koşulunda rektörlüğe sırtını dönerek bekleyen akademidedir. Gezi direnişi İstanbul Sözleşmesi için tüm yurtta sokaklara çıkan, kolluk şiddetine rağmen pes etmeyen kadınlardadır, İkizdere'de, Hopa'da emeğine sahip çıkanların mücadelesindedir” ifadeleri yer aldı.

Ayvalıtaş unutulmadı

Gezi direnişine destek vermek için 2 Haziran 2013 günü Ümraniye TEM Otoyolu'nda yürüyüş yapanların arasına dalan bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş ve annesi Fadime Ayvalıtaş, mezarları başında anıldı. İstanbul Eski Çekmeköy Mezarlığı'nda gerçekleşen anmaya Ayvalıtaş'ın ailesinin yanı sıra çok sayıda demokratik kitle örgütü katıldı. Anmada konuşan baba Ali Ayvalıtaş, Gezi'de yaşamını yitiren ilk kişinin oğlu olduğunu hatırlatarak, "8 yıl geçti ama acısı halen taze" ifadelerini kullandı.